Евтини матраци

При избор на матрак различните потребители имат различни очаквания. Когато цената е основен приоритет за Вас, предлаганият асортимент е голям, но изборът не е лесна задача.

Трябва да имате предвид, че в общия случай това не е дългосрочна инвестиция, а по-скоро Ви дава предимството да замените избрания модел сравнително бързо и лесно, като по този начин можете дори да експериментирате с различни модели, преди да решите кой е идеалният за Вас.

Какви предимства и недостатъци крие този избор

Не винаги високата цена определя качеството, нито удобството на Вашия матрак за Вас самите. Възможно е да се спрете на изключително скъп матрак и да не сте доволни от него. От друга страна, има модели евтини матраци, които напълно ще удовлетворят Вашите нужди и ще Ви осигурят комфорт, спокойна почивка и пълноценен сън.

Въпреки това, преди да се спрете на тях, трябва да имате предвид, че по-ниската цена често е показател за по-нисък клас на матрака. Най-вероятно моделът, на който сте се спрели, да е изработен от по-евтини материали и като резултат, да го ползвате за по-кратък период от време.

Предимството на това все пак да ги изберете е, че ако не сте доволни от направения избор, имате възможност лесно да замените избрания модел с друг, тъй като вложената инвестицията е сравнително ниска.

Допълнително предимство е богатият избор на модели, тъй като те са търсени и предпочитани от потребителите.

Съвети при покупка

Както споменахме по-горе, когато избирате нисък клас матрак, това обикновено не е дългосрочна инвестиция. От друга страна, не е закономерност да се стига до компромис с Вашето удобство и комфорт. По тази причина, по-долу Ви даваме няколко съвета как да се ориентирате при покупка, за да си осигурите пълноценна почивка.

Какъв материал за пълнеж на матрака да предпочетете?

Трябва да имате предвид, че един от основните факторите, които определят цената, е материалът, използван за пълнеж.

Предлагат се три основни вида пълнеж за матраци, като е по-добре да заложите на класически материали, вместо на по-модерните, тъй като те обикновено са на по-висока цена. Това означава, че с пълнеж от традиционно скъп материал, е възможно да очаквате компромис с качеството.

Има три основни типа пълнеж, от които можете да избирате: пружинни евтини матраци, евтини матраци с пяна и евтини матраци с пълнеж от латекс.

МАТРАЦИ С ПРУЖИНА

Този тип са популярни и добре познати на потребителите. Дизайнът на им не е претърпял особена модернизация от началото на 19-ти век досега, въпреки че определено има въведени иновации в производството с пружина. Като цяло в основата им са пружини от неръждаема стомана, които са покрити с няколко слоя тъкан, така че да осигурят мекота и пружиниращ ефект. Той поема напрежението от тялото. Предимството им е ниската цена и лесната изработка, но някои хора ги намират за неудобни.

С ПЪЛНЕЖ ОТ ПЯНА

Матраците с пълнеж от пяна са изключително популярни, а сред моделите могат да се намерят както евтини, така и такива, чиито цени са доста високи. По-ниска цена можете да очаквате, ако пълнежът е от пенопласт, докато с мемори пяна са по-скоро изключение.

Предимствата на моделите с пълнеж от пяна са по-добрият комфорт и по-стабилна опора за тялото, но моделите могат да поддържат висока температура, а пяната, изработена от синтетични материали - да отделя неприятна миризма.

МАТРАЦИ ОТ ЛАТЕКС

Матраците от латекс имат гумена сърцевина, вместо пружини и напоследък печелят все повече привърженици. Те са популярни с добрата подкрепа за тялото, както и поради по-ниското влияние върху околната среда при производството им. Недостатъкът на латексовите матраци е, че цената им е малко по-висока от останалите модели на пазара, но въпреки това могат да се намерят и изгодни варианти с пълнеж от латекс. 

Тествайте матрака във физически магазин преди покупката

Поради ниската инвестиция, можете лесно да замените избрания модел с друг. Обикновено е характерен малко по-нисък клас на материалите, което може да резултира в намален комфорт по време на почивка. По тази причина, препоръчително е да тествате един или няколко различни модела във физически магазин за матраци. Така можете да почувствате дали избрания модел е подходящ за Вас. Ако не е, помолете консултанта в магазина за съдействие - той може да Ви предложи подобен модел на същия или друг производител, които да опитате, така че да останете максимално удовлетворени.

Решението дали да вземете тествания модел на момента, или да го поръчате онлайн, е изцяло Ваше и зависи и от това колко спешно трябва да замените стария си матрак.  

Разгледайте промоционалните предложения на достъпни цени

В зависимост от бюджета Ви, можете да намерите матраци, които Ви осигуряват добър баланс между цена, качество и дълготрайност. Такава възможност Ви предлагат промоционалните оферти, предлагани от различни производители, както и сезонните намаления, като тези за Коледа, Нова година, Черен петък и други.

Като следите за промоции и намаления, можете да откриете изгодни предложения с добро качество.

Магазин за матраци MS

В наши дни малко хора биха влезли в магазин за матраци и да похарчат няколко хиляди лева за най-скъпия модел, без да са направили предварително проучване.

Знаем, че особено при избор на евтини матраци, предварителното проучване и избора на модел според индивидуалните Ви критерии, са от изключително голямо значение. В нашия онлайн магазин можете да разгледате различни оферти, както и да проверите специалните ни промоции. За Ваше удобство има възможност за търсене на модела, според личните Ви предпочитания, както и за сравнение на избрания от Вас матрак.

Ако имате въпроси, или нужда от съдействие, нашите консултанти са на разположение да Ви помогнат чрез директен чат, по телефона или по имейл.

Производител: НАНИ
МАТРАК ЕГЕЯ ФУНКЦИЯ СЪНЗа добър и практичен сън. Конструктивно реализиран със замисъл за оптимизирaна експлоатация от самото придобиване. Егея е наличен и в мебелния квартален магазин, а с опаковането НА РУЛО доставката е бърза и лесна.ОПИСАНИЕ ОПТИМАЛНА ЦЕНА И КАЧЕСТВООртопедичната сърцев..
193.50лв. 215.00лв.
Производител: Вики
Двулицев матрак, дебелина ~26 см (+/-1 см)Двулицевият матрак Престиж е изграден от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц, ватин и по два самостоятелни слоя от висококачествена SD пяна от всяка страна. Пружинният пакет е изграден от двойно стоманизирано-закалени, спираловидни чаш..
195.00лв. 650.00лв.
Двулицев Силвър Мемори 7 зони 20см Двулицев Силвър Мемори 7 зони 20см
Ново -70 %
Производител: Блян
Ядрото на матрака е изработено от профилирана, дишаща BodyCare® пяна с отворена клетъчна структура, осигуряваща му отлична проветривост.Модел Силвър Мемори 7 Зони е ортопедичен матрак, съставен от две страни с различен комфорт. От едната страна моделът изработен с допълнителен слой пр..
216.00лв. 720.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~23 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Диво е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц и ватин. Калъфа на матрака е от капитонирана полиестерна дамаска, под която е пос..
125.00лв.
Производител: Вики
Двулицев матрак, дебелина ~22 см (+/-1 см)Двулицевият матрак Комфорт е изграден от пружинен пакет тип Бонел, който е с двойно стоманизирано-закалени, спираловидни чашки. Пружинният пакет е покрит от два слоя – иглонабит латексов филц и ватин. Калъфа е изграден от памучна дамаска, под която е поставе..
148.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~16 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Диво Д е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото е от полиуретанова пяна с височина 10 см, а калъфа е от капитонирана полиестерна дамаска, под която е поставен защитен олекотен филц тип Spundbond и силиконова вата..
153.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~22 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабитлатексов филц и ватин. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е поставе..
163.00лв.
Симо-Дунапрен Симо-Дунапрен
Най-продавани
Производител: РосМари
Вид: ЕднолицевТвърдост: ТвърдВисочина: 16 смЕднолицев матрак Симо Д гаранция: 1година..
172.00лв.
Производител: РосМари
Вид: ДвулицевМатрак с ядро от полиуретиренова пяна sky cell  /отворена клетка /. Тя позволява на свежия въздух постоянно да циркулира през пяната, а микроорганизмите, акарите и мухълът не са в състояние да се развиват.На база на ядрото си от моноблок е бестселър сред конкурентите. Сваляемият ка..
179.00лв.
Производител: РосМари
Вид: ЕднолицевТвърдост: СреднаВисочина :21смЕднолицев пружинен матрак, състоящ се от рамка от иглолистна дървесина, анатомичен пружинен пакет Бонел, слой обезшумяващ филц, слой от термослепени памучни влакна, тапицерска обемна вата и дамаска с вата и прошивка Spunbond.Здравата му дървена конструкция..
179.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~25 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Престиж е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц, ватин и дунапрен. Калъфа е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е пост..
185.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~20 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт Д е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от висококачествена SD пяна. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е поставен защитен олекотен филц тип Spunbond..
191.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Иглонабит латексиран филц Пружинен пакет Bonnell System, обкрайчен с пенополиуретанов борд Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матра..
194.00лв.
CLASSIC пяна CLASSIC пяна
Най-продавани
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Еластична пяна Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матрак с надеждна конструкция и е подходящ за монтиране на повдигащи механизми пр..
198.00лв.
Матрак ПОНТО Матрак ПОНТО
Най-продавани
Производител: НАНИ
Вид: ЕднолицевТвърдост: ТвърдВисочина: 16 смЗдрав и удобенЕднолицев, ортопедичен, капитониран матрак с рамка от висококачествен иглолистен материал и пълнеж на полимерна пяна на водна основа с висока плътност.Степен на твърдост* Степента на твърдост за максимално удобство и комфорт е условна, и е на..
200.00лв.
Производител: Блян
Височина: 18 см.Твърдост на матрака: Средна твърдостНепружинен, без мемори пянаНатоварване ед. размер: до 80 кг.Гаранция:  2 годиниСтруктураОпростена конструкция от висококачествена пяна с отворена клетъчна  структура,която позволява на матрака да диша и да се проветрява непрестанно,..
203.00лв.
Производител: РосМари
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаЛуксозен двулицев матрак с ядро от EcoShaum, който лесно се адаптира към тялото, поглъща вибрациите и е изключително удобен.Вграденият от двете страни слой от AirForm оптимизира въздушния поток, предоставяйки една добре вентилирана среда за пълноценен сън.Матрака е облеч..
215.00лв.
Производител: TED
Матрак Ава с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Ортопедично ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си, за да..
216.00лв.
Матрак БИСКАЯ Матрак БИСКАЯ
Най-продавани
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаВисочина: 20смДостъпенКапитонираният калъф е с платове с голямо съдържание на естествени материали, придаващи му допълнителна мекота и телесен комфорт. Притежава много добра вътрешна вентилация благодарение на пружинния пакет, микроклетъчната отворена структура на KOVAFO..
225.00лв.
Производител: РосМари
Еднолицев матрак с пружинен пакет Бонел, съставен от 125 бр/м2 спираловидни пружини.Всеки ред пружини лежи върху два детайла, за да няма усукване на бонела, обезшумяваща латексова вата и sky cell пяна 2см.Висококачествената дамаска от нетъкан текстил е капитонирана с обемна вата и борд. Изключително..
259.00лв.
Производител: TED
Еднолицев матрак, с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Класическо ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си,..
296.00лв.
МАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ МАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ
Ново
Производител: НАНИ
вид: ЕднолицевТвърдост: СреднаВисочина : 22смМАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ СВЕТОВНА КЛАСИКА + БГ ТРАДИЦИЯЕднолицев, капитониран анатомичен матрак със сърцевина от BONEL SPRINGS. Конструктивно модела е идентичен с Биская. НАДЕЖДНО И ЗДРАВО ЯДРОПри ползване на Каспия Нормал подматра..
302.00лв.
Показва 1 до 22 от 22 (1 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече