Двулицеви матраци

Когато правите своя избор, един от основните въпросите, които си задавате е дали да закупите еднолицеви или двулицеви матраци. По-долу ще Ви предоставим десет причини, поради които вторите са добър избор за Вас, както и защо те са оправдана инвестиция за Вас и близките Ви.

Какво представляват?

Това са матраци, които имат декоративно текстилно покритие и от двете страни на матрака. По този начин те могат да бъдат обръщани и използвани и от двете страни, което означава двойно по-малко износване на материята, както и по-дълго запазване на формата с гаранция за комфортна почивка за по-дълго време.

История

През изминалите години по-голямата част от матраците в Америка са били двулицеви. Около 2006 г. голяма част от американските производители започват да създават еднолицеви матраци, които имат покритие само от едната страна.

Защо се налага намаляването на производството на моделите с две страни?

Производителите в Америка намаляват производството им, поради допълнителни разпоредби, които ги ограничават и намаляват печалбата им. Като произвеждат само еднолицеви, те успяват да увеличат маржовете си на печалба, тъй като процесът изисква по-ниска цена, а това е за сметка на издръжливостта на матрака - те издържат по-кратко време и трябва да се сменят по-често.

Засегнато ли е производството или предлагането в България?

По-голямата част от удобните приспособления за спалнята, които нашият магазин предлага, са от български производители, а за щастие, европейските и в частност, родните фирми все още произвеждат висококачествени двулицеви матраци. В Матраци MS можете да намерите голямо разнообразие от модели. Заповядайте и във физическия ни магазин, където нашите консултанти ще Ви помогнат с избора на най-подходящия вариант за Вашите нужди.

10 причини защо да изберете матрак с две страни

По-долу Ви даваме десет предимства на това да се спрете на тях:

По-дълъг живот

Те могат да са функционални продължително време при употреба. Това разбира се е валидно, при равни други условия - еднакво качество и материали. Освен това, за да им се радвате по-дълго, трябва да полагате грижи за тях, както и да ги поддържате правилно. Това означава редовно да ги завъртате, като по този начин позволявате на подложката от долната страна на матрака да възстанови формата си.

Подобно на смяната на местата на гумите на автомобила Ви, завъртането на матрака спомага за по-равномерно износване. По този начин удължавате живота, а заедно с това ще се наслаждавате на комфорта и подкрепа за гърба си по време на сън по-дълго време.

Възвръщаемост на инвестицията

Цената понякога може да бъде еднаква или по-висока от тази на еднолицевите матраци. Но, както стана дума по-горе, при равни други условия, те имат по-дълъг живот, което осигурява по-голяма възвращаемост на инвестицията. Тук трябва да споменем, че поради това, че производството на еднолицеви матраци е по-евтино, обикновено при еднакви останали характеристики, те съответно са на по-ниска цена. Но от друга страна, двулицевите матраци ще запазят тези характеристики за по-дълго време, което добавя стойност за парите Ви.

Използване на висококачествени материали

Това предимство важи и за някои модели еднолицеви матраци, но както стана дума по-горе, с двустранни матраци, те издържат по-дълго. Когато изберете такива, произведени от висококачествени материали, не само ще се наслаждавате на по-спокоен сън и по-пълноценна почивка, но и тяхната износоустойчивост е по-висока.

Повече безопасност

Безопасността е от абсолютно първостепенно значение за всеки предмет във Вашия дом. За производството тук има по-строги разпоредби в пожарния кодекс, в сравнение със стандартните модели. По този начин Вие избирате по-безопасен матрак за Вас и Вашите близки.

По-добро разпределение на теглото на тялото по време на сън

Едностранният матрак ще има по-дебела подплата. Това може да доведе до дълбоки телесни впечатления през целия живот на матрака, което затруднява завъртането или движението през нощта. С конкурентния му матрак получавате по-добро разпределение на теглото, позволявайки подложката от долната страна да се възстанови, докато спите на върха.

Повече удобство и по-пълноценна почивка

Когато обръщате, давате възможност на страната, която сте използвали до момента, да възвърне предишната си форма, без междувременно да се лишавате от удобството по време почивка. По този начин, ако редовно завъртате матраците си, не само удължавате живота им, но се наслаждавате на пълноценна почивка през цялото време.

Имате избор кога да обърнете матрака

Това предимство е очевидно и произлиза от факта, че те могат да бъдат завъртани според Вашето желание и предпочитания. Вие избирате кога да го направите, така че да запазите неговите характеристики. Въпреки, че е препоръчително да го спазвате на всеки три месеца, Вие имате избор при поддръжката.

Намалено въздействие върху околната среда

Грижата за околната среда при производството на всички продукти придобива все
по-голямо значение в съвременния свят. Вие сменяте по-рядко матраците с добавена стойност, което намалява количеството отпадъци.

Високо качество и голям избор

По правило, потребителите предпочитат двулицеви матраци, затова повечето български и европейски производители предлагат голямо разнообразие на модели. Това включва не само богат избор при покритията, но се отнася и за техния пълнеж. На пазара можете да намерите с пружини, с латексов пълнеж, с полиуретанова пяна, с мемори пяна, както и хибридни решения, които Ви осигуряват повече удобство и издръжливост.

Задължение или лична преценка

Дали ще изберете еднолицеви, или двулицеви матраци е въпрос на лично предпочитание. И двата вида имат своите предимства и недостатъци. Затова, ако се колебаете кой вид да изберете, обърнете се към нашите консултанти - те ще Ви дадат насока за избор на матрак, в зависимост от индивидуалните Ви потребности и съобразен с бюджета, с който разполагате.

 

BODY REST iSleep BODY REST iSleep
Най-продавани -10 %
Производител: isleep
Комфорт и балансирана опора Отличителен е със своите: • Ядро от пяна с дълготрайна еластичност • Слой мека пяна в текстила за допълнителен комфорт • Прохлада през лятото и топлина през зимата • Нов и модерен дизайн Гарантира здравословна среда: • Thermosense текстил, поддържащ ..
319.50лв. 355.00лв.
Производител: Magniflex
Comfort Dual е средно твърд матрак, предлагащ вариация от усещания. Системата Dual core дава възможност за различни нива на комфорт само с едно обръщане на едната половина на матрака. В сърцевината си има 17см. Elioform и 5см. Memory пяна, които  елег..
1,340.10лв. 1,489.00лв.
Производител: isleep
Вид: ДвулицевВисочина: 22смГаранция: 25 гЕлегантност и комфорт Уникален със своите: Двулицев средно твърд матрак Елегантен дизайн и височина от 22 см Ядро от високоеластична пяна Слой Memory пяна за допълнителен релакс  Калъф с цип от две части за лесна поддръжка..
418.50лв. 465.00лв.
Производител: TED
Матракът Exclusive Memory Silver е висококачествен двулицев матрак с уникални по рода си ортопедични свойства. Този висококласен матрак гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб по време на сън. Специално създаденото ядро на ма..
286.20лв. 318.00лв.
ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см
Ново -10 %
Производител: TED
Започнете деня с усмивка и енергия да преодолеете всяко предизвикателсто. Матрак Nuvola е перфектно съчетание на оптимална ортопедична опора, балансиран комфорт и впечатляваща модерна визия. Продукт от висок клас с интегрирана Duo Adapt система от двоен 7-зонов&nbs..
877.50лв. 975.00лв.
Производител: TED
Матрак Ава с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Ортопедично ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си, за да..
194.40лв. 216.00лв.
Производител: TED
Матракът Adry Cool e иновативен матрак от колекцията на TED, който прави нощите прохладни и превръща събраното през деня напрежение в сладък и спокоен сън. Матрак Adry Cool комбинира в себе си две напълно различни технологии, които предлага..
611.10лв. 679.00лв.
Матрак Vivo Матрак Vivo
Ново -10 %
Производител: Magniflex
Твърдост: ТвърдВисочина: 20см Гаранция: 25г Vivo e ортопедичен матрак със слой мемори пяна от едната страна, даващ комфортна и здравословна опора. Vivo съчетава ядро от 17 см. високоеластична пяна и слой мемори пяна от едната страна. Предоставя здравословна, ортопедична опора, която поддържа гр..
521.10лв. 579.00лв.
Производител: TED
Медицинско изделие с регистрация BG/CA01/MD0019/22.07.2019 Astrea Ortho е ортопедичен матрак, който комбинира иновативни технологии и качествени материали, с по-голяма плътност и допълнително подсилване, за да се постигне оптимална ортопедична поддръжка и удобство при спане,..
402.30лв. 447.00лв.
Производител: Magniflex
Модерната визия и класическата елегантност от Pierre Cardin в комбинация с умерено твърдото усещане, което предоставя, правят Riviera фаворит сред любителите на лукса.  Моделът е двулицев – от едната страна предлага мекота и комфорт, благодарение на 2 см. Memory пяна, а о..
923.12лв. 1,049.00лв.
Ecospring isleep Ecospring isleep
Ново -15 %
Производител: isleep
ECOSPRINGКласическо пружиниращо усещане, съчетано с комфортна мемори пянаВисочина: 30смГаранция:25 г.Доставен на хигиенично, вакуумирано рулоМемори пяна за максимален комфортИзключително мек текстил от рециклирана океанска пластмасаPocket spring пружини за меко, еластично усещанеМатрак EcoSpring е п..
628.15лв. 739.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Jojoba Memory пяна в прошивката Ядро от пружинен пакет Multi Pocket System Еластична пяна 3D мрежа Полиуретанов борд GALA MEMORY е комфортен двулицев матрак с ядро, направено от високотехнологичен пружинен пакет Multi Pocket System. От..
313.65лв. 369.00лв.
Maestro Dual Maestro Dual
Ново -15 %
Производител: Magniflex
Maestro DualМодерен, средномекматрак с многопластовото ядро от Elioform, Eliosoft, Memory и Gel пяна, който създава съвършен баланс на усещанията. Dual Core® технологията в матрак Maestro Dual е иновация, чрез която ядрото на матрака (вътрешната му част) е разделено на две половини в един общ к..
2,409.75лв. 2,835.00лв.
Magnistretch Sport Magnistretch Sport
Ново -15 %
Производител: Magniflex
 Magnistretch Sport Матрак от ново поколение с уникална структура, разработена в Университета във Флоренция от водещи специалисти ортопеди. Специални прорези в ядрото от високоеластична пяна нежно обтягат гръбнака по време на сън и осигуряват активна грижа за здравето на гърба ви нощ след ..
1,100.75лв. 1,295.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Еластична пяна Допълнителна кокосова вложка Модел Perla Cocos е двулицев ортопедичен матрак с ядро от еластична пяна и допълнителен слой кокосова вложка. Поради това модел Perla Cocos се отличава с висока степен на твърдост. ..
242.25лв. 285.00лв.
SILVER PLUS SILVER PLUS
Ново -15 %
Производител: isleep
SILVER PLUSДВУЛИЦЕВ МАТРАК С ТРИСЛОЙНО ЯДРО И 4 СТЕПЕНИ НА ТВЪРДОСТВид: ДвулицевПроизведен в ИталияЯдро с високоеластична пяна, слой мека еластична пяна и 3 см мемориАнатомична и ортопедична опораЯдро от високоеластична пянаСребърен калъф с цип от две частиВъншен калъф с цип24 см височина25 г. ..
509.15лв. 599.00лв.
ДВУЛИЦЕВ МАТРАК O-ZONE + ДВУЛИЦЕВ МАТРАК O-ZONE +
Ново -15 %
Производител: TED
Уникалният профил на матрак O-Zone+ абсорбира дори и най-малкия натиск благодарение на деликатния пружиниращ ефект. Повърхността е изключително комфортна с охлаждаща мемори пяна, а слой кокосови влакна абсорбират излишната влага за перфектен температурен баланс.3-слойно ядро..
663.00лв. 780.00лв.
Производител: Екон
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаГаранция: 10 гНАЙ-НОВИЯТ НИ ПРОДУКТ С ИНОВАТИВЕН МЕМОРИЛАТЕКСМатракът Меморилатекс Лукс  съчетава пенолатекс  с иновативния меморилатекс.Комбинацията от 7-зоновото латексно ядро със 7-зоновия меморилатекс слой осигурява ортопедична опора за всеки сантиметър от ..
653.65лв. 769.00лв.
Производител: Екон
За любителите на природата. Ядро от естествен латекс и калъф от естествени материали.Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаВисочина: 20 смГаранция: 10 гПОВЕЧЕ ПЛЪТНОСТ И ПО-ДОБРА ЕЛАСТИЧНОСТНатуралният латекс е природен продукт, който се добива от каучуковото дърво Hevea Brasiliensis.Матраците произведени от..
706.35лв. 831.00лв.
Производител: Magniflex
Armonia Dual предлага изящен дизайн и средно твърда опора. Dual coreтехнологията дава възможност за избор на твърдост спрямо индивидуалните желания на всеки партньор. Memory пяна отпуска мускулатурата и подобрява кръвообращението. Антиалергичният калъф с цип за..
1,951.20лв. 2,439.00лв.
Infinity isleep Infinity isleep
Ново -20 %
Производител: isleep
INFINITYЗа тези, които търсят комбинация от комфорт и опораInfinity съчетава ядро от високоеластична пяна, която поддържа тялото в правилна позиция по време на сън и мемори пяна за меко усещане. Ядрото на матрака e с височина 25 см, което гарантира стабилна опора и намалява въртенето през нощта.&nbs..
551.20лв. 689.00лв.
Производител: Magniflex
Ядрото на матрак Magnistretch е съставено от няколко слоя високоеластична пяна. Прорези в тази пяна образуват патентованите Stretch пластини. Използвайки натиска от собственото ви тяло, нашите Stretch пластини се движат в две противоположни посоки - към главата и към краката. Това движение делик..
1,559.20лв. 1,949.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Silver Care Memory пяна в прошивката 7-зоново профилирана високоеластична пяна Silver Care Memory е нов модел, специално разработен за да предложи още повече комфорт и здравословна грижа. Ядрото се състои от едностранно профилирана високоеласти..
363.20лв. 454.00лв.
Двулицев матрак Silver Exclusive Двулицев матрак Silver Exclusive
Ново -20 %
Производител: TED
Матракът Exclusive Silver е висококачествен двулицев матрак с уникални по рода си ортопедични свойства. Този висококласен матрак гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб по време на сън. Специално създаденото ядро на матрака от&nbs..
251.20лв. 314.00лв.
Показва 1 до 24 от 129 (6 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече