Двулицеви матраци

Когато правите своя избор, един от основните въпросите, които си задавате е дали да закупите еднолицеви или двулицеви матраци. По-долу ще Ви предоставим десет причини, поради които вторите са добър избор за Вас, както и защо те са оправдана инвестиция за Вас и близките Ви.

Какво представляват?

Това са матраци, които имат декоративно текстилно покритие и от двете страни на матрака. По този начин те могат да бъдат обръщани и използвани и от двете страни, което означава двойно по-малко износване на материята, както и по-дълго запазване на формата с гаранция за комфортна почивка за по-дълго време.

История

През изминалите години по-голямата част от матраците в Америка са били двулицеви. Около 2006 г. голяма част от американските производители започват да създават еднолицеви матраци, които имат покритие само от едната страна.

Защо се налага намаляването на производството на моделите с две страни?

Производителите в Америка намаляват производството им, поради допълнителни разпоредби, които ги ограничават и намаляват печалбата им. Като произвеждат само еднолицеви, те успяват да увеличат маржовете си на печалба, тъй като процесът изисква по-ниска цена, а това е за сметка на издръжливостта на матрака - те издържат по-кратко време и трябва да се сменят по-често.

Засегнато ли е производството или предлагането в България?

По-голямата част от удобните приспособления за спалнята, които нашият магазин предлага, са от български производители, а за щастие, европейските и в частност, родните фирми все още произвеждат висококачествени двулицеви матраци. В Матраци MS можете да намерите голямо разнообразие от модели. Заповядайте и във физическия ни магазин, където нашите консултанти ще Ви помогнат с избора на най-подходящия вариант за Вашите нужди.

10 причини защо да изберете матрак с две страни

По-долу Ви даваме десет предимства на това да се спрете на тях:

По-дълъг живот

Те могат да са функционални продължително време при употреба. Това разбира се е валидно, при равни други условия - еднакво качество и материали. Освен това, за да им се радвате по-дълго, трябва да полагате грижи за тях, както и да ги поддържате правилно. Това означава редовно да ги завъртате, като по този начин позволявате на подложката от долната страна на матрака да възстанови формата си.

Подобно на смяната на местата на гумите на автомобила Ви, завъртането на матрака спомага за по-равномерно износване. По този начин удължавате живота, а заедно с това ще се наслаждавате на комфорта и подкрепа за гърба си по време на сън по-дълго време.

Възвръщаемост на инвестицията

Цената понякога може да бъде еднаква или по-висока от тази на еднолицевите матраци. Но, както стана дума по-горе, при равни други условия, те имат по-дълъг живот, което осигурява по-голяма възвращаемост на инвестицията. Тук трябва да споменем, че поради това, че производството на еднолицеви матраци е по-евтино, обикновено при еднакви останали характеристики, те съответно са на по-ниска цена. Но от друга страна, двулицевите матраци ще запазят тези характеристики за по-дълго време, което добавя стойност за парите Ви.

Използване на висококачествени материали

Това предимство важи и за някои модели еднолицеви матраци, но както стана дума по-горе, с двустранни матраци, те издържат по-дълго. Когато изберете такива, произведени от висококачествени материали, не само ще се наслаждавате на по-спокоен сън и по-пълноценна почивка, но и тяхната износоустойчивост е по-висока.

Повече безопасност

Безопасността е от абсолютно първостепенно значение за всеки предмет във Вашия дом. За производството тук има по-строги разпоредби в пожарния кодекс, в сравнение със стандартните модели. По този начин Вие избирате по-безопасен матрак за Вас и Вашите близки.

По-добро разпределение на теглото на тялото по време на сън

Едностранният матрак ще има по-дебела подплата. Това може да доведе до дълбоки телесни впечатления през целия живот на матрака, което затруднява завъртането или движението през нощта. С конкурентния му матрак получавате по-добро разпределение на теглото, позволявайки подложката от долната страна да се възстанови, докато спите на върха.

Повече удобство и по-пълноценна почивка

Когато обръщате, давате възможност на страната, която сте използвали до момента, да възвърне предишната си форма, без междувременно да се лишавате от удобството по време почивка. По този начин, ако редовно завъртате матраците си, не само удължавате живота им, но се наслаждавате на пълноценна почивка през цялото време.

Имате избор кога да обърнете матрака

Това предимство е очевидно и произлиза от факта, че те могат да бъдат завъртани според Вашето желание и предпочитания. Вие избирате кога да го направите, така че да запазите неговите характеристики. Въпреки, че е препоръчително да го спазвате на всеки три месеца, Вие имате избор при поддръжката.

Намалено въздействие върху околната среда

Грижата за околната среда при производството на всички продукти придобива все
по-голямо значение в съвременния свят. Вие сменяте по-рядко матраците с добавена стойност, което намалява количеството отпадъци.

Високо качество и голям избор

По правило, потребителите предпочитат двулицеви матраци, затова повечето български и европейски производители предлагат голямо разнообразие на модели. Това включва не само богат избор при покритията, но се отнася и за техния пълнеж. На пазара можете да намерите с пружини, с латексов пълнеж, с полиуретанова пяна, с мемори пяна, както и хибридни решения, които Ви осигуряват повече удобство и издръжливост.

Задължение или лична преценка

Дали ще изберете еднолицеви, или двулицеви матраци е въпрос на лично предпочитание. И двата вида имат своите предимства и недостатъци. Затова, ако се колебаете кой вид да изберете, обърнете се към нашите консултанти - те ще Ви дадат насока за избор на матрак, в зависимост от индивидуалните Ви потребности и съобразен с бюджета, с който разполагате.

 

Производител: TED
Матракът Exclusive Memory Silver е висококачествен двулицев матрак с уникални по рода си ортопедични свойства. Този висококласен матрак гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб по време на сън. Специално създаденото ядро на ма..
286.20лв. 318.00лв.
Двулицев матрак Silver Exclusive Двулицев матрак Silver Exclusive
Ново -10 %
Производител: TED
Матракът Exclusive Silver е висококачествен двулицев матрак с уникални по рода си ортопедични свойства. Този висококласен матрак гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб по време на сън. Специално създаденото ядро на матрака от&nbs..
282.60лв. 314.00лв.
Производител: TED
Матрак Ава с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Ортопедично ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си, за да..
194.40лв. 216.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Еластична пяна Multi  Pocket system Полиуретанов борд Модел DIPLOMAT DE LUX е комфортен двулицев матрак с ядро от високотехнологичен пружинен пакет Pocket System. Отделните пружини в покет пакета са индивидуално опаков..
237.15лв. 279.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Jojoba Memory пяна в прошивката Ядро от пружинен пакет Multi Pocket System Еластична пяна 3D мрежа Полиуретанов борд GALA MEMORY е комфортен двулицев матрак с ядро, направено от високотехнологичен пружинен пакет Multi Pocket System. От..
313.65лв. 369.00лв.
Производител: Екон
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаГаранция: 10 гНАЙ-НОВИЯТ НИ ПРОДУКТ С ИНОВАТИВЕН МЕМОРИЛАТЕКСМатракът Меморилатекс Лукс  съчетава пенолатекс  с иновативния меморилатекс.Комбинацията от 7-зоновото латексно ядро със 7-зоновия меморилатекс слой осигурява ортопедична опора за всеки сантиметър от ..
506.60лв. 596.00лв.
Производител: Блян
Височина: 22 см.Твърдост на матрака: Средна твърдостНепружинен, С мемори пянаНатоварване ед. размер: до 110 кг.Гаранция: 7 годиниСтруктураСтруктурата на матрака е комбинация от висококачествени BodyCare® пяни, с различни характеристики, в резултат на което Ви предлагаме продукт с двустранно ус..
263.50лв. 310.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Aloe Vera Профилирана високоеластична пяна ALOE VERA DREAM е нов модел двулицев матрак с ядро от едностранно профилирана високоеластична пяна, което предлага възможност за избор на усещане за мекота и комфорт. Профилираната зона на матрака създава ..
279.20лв. 349.00лв.
Производител: РосМари
Висококачествен двулицев матрак с високи показатели за анатомичност и ортопедичност.Пружиненият пакет pocket spring е поставен между 3 см. полиуретанова пяна и е обгърнат с мек и ергономичен калъф, прошит с 1,5 см. мемори пяна, която ще направи съня Ви пълноценен.Всичко това е предпоставка за по-гол..
253.60лв. 317.00лв.
Производител: Magniflex
Figaro е двулицев матрак със средна твърдост и високотехнологично двуслойно ядро, което предоставя балансирана опора. То съчетава Memory Foam HD и Gel Foam, които гарантират суха и комфортна среда за сън чрез разпределяне на тежестта на тялото и охлаждащ ефект. Пришият топматрак носи допълнител..
1,103.20лв. 1,379.00лв.
Производител: Magniflex
Incanto предоставя усещане за мекота, нежност и лекота. Сърцевината на матрака от 18см високо-еластична Eliosoft пяна предоставя подходяща анатомична опора на тялото. Комбиниран слойн от  Memory Foam HD и Gel foam повишават усещането за комфорт и пълен релакс и има охлаждадащ ефект..
519.20лв. 649.00лв.
Производител: Magniflex
Relano Neo е твърд матрак с отлични ортопедични свойства. Сърцевината му от Elioform пяна поддържа гръбнака и крайниците, отпускайки напрежението в мускулите и ставите. Модернистичният текстил спомага за естествено регулиране на телесната температура, предоставяйки прохлада п..
383.20лв. 479.00лв.
ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см
Ново -20 %
Производител: TED
Започнете деня с усмивка и енергия да преодолеете всяко предизвикателсто. Матрак Nuvola е перфектно съчетание на оптимална ортопедична опора, балансиран комфорт и впечатляваща модерна визия. Продукт от висок клас с интегрирана Duo Adapt система от двоен 7-зонов&nbs..
780.00лв. 975.00лв.
Производител: Екон
ЛУКС, КОМФОРТ И ДИЗАЙНЕРСКИ ЗАВЪРШЕКBlackLabel е матрак, който впечатлява с дизайнерски и стилен външен вид. Подходящо решение за всеки, който иска да избяга от ежедневното и скучното, за всеки, който търси нестандартното и красивото. BlackLabel е синоним на лукс, комфорт и въображение, съчетано с к..
464.00лв. 580.00лв.
Матрак Verthe Slapping Матрак Verthe Slapping
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак – Verthe SlappingВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности, представям..
1,324.00лв. 1,655.00лв.
Матрак Verthе Prime Матрак Verthе Prime
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак Verthе PrimeВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности, представяме наш..
756.00лв. 945.00лв.
Матрак Verthе Proximate Матрак Verthе Proximate
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак Verthе ProximateВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности, представяме..
1,134.40лв. 1,418.00лв.
Матрак VerthеComfort Матрак VerthеComfort
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак VerthеComfortПродуктите с марка Verthora са насочени към правилната анатомична позиция на тялото, както по време на сън, така и в часовете на работен процес и пълноценна почивка.Основен метод на действие е нашата Traction система, която обединява грижата за гръбначния стълб с революционни..
560.00лв. 700.00лв.
Матрак БИСКАЯ Матрак БИСКАЯ
Най-продавани -20 %
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаВисочина: 20смДостъпенКапитонираният калъф е с платове с голямо съдържание на естествени материали, придаващи му допълнителна мекота и телесен комфорт. Притежава много добра вътрешна вентилация благодарение на пружинния пакет, микроклетъчната отворена структура на KOVAFO..
159.20лв. 199.00лв.
Производител: Екон
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаВисочина: 18 смГранция: 10 гКомфорт и Лукс в идеално съотношениеМодел Лукс е най-продаваният матрак на ЕКОН, съчетаващ 7-зоново ядро от 100 % латекс и луксозен калъф.Биоразградим и безвреден – пенолатексът в продуктите на ЕКОН е тестван и сертифициран за липса на вр..
345.60лв. 432.00лв.
Матрак МОДЕНА Матрак МОДЕНА
Най-продавани -20 %
Производител: НАНИ
Вид:   ДвулицевТвърдост: Мек към среденБез пружиниВисочина: 24 смГарация: 20 гПодходящ за всичкиМАТРАК МОДЕНА Е ОТЛИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ МЛАДЕЖКАТА СЕРИЯ НА НАНИСтепен на твърдост: Средна* Степента на твърдост за максимално удобство и комфорт е условна, и е на база натоварване за едно спално..
292.00лв. 365.00лв.
Матрак ТИРЕНА Матрак ТИРЕНА
Най-продавани -20 %
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаВисочина: 18 смГаранция: 20 гДоказан във времетоЕластичните качества на POLYFLEX предлагат добър телесен комфорт при лежане, като поддържат перфектно тялото в раменете, талията и таза. Платовете с голямо съдържание на естествени материали придават допълнителна мекота и и..
193.60лв. 242.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Kashmira, прошит с Memory пяна Memory пяна 7-зоново профилирана високоеластична пяна Latex Специален текстил Kashmira Kashmir Supreme е нов модел луксозен матрак с елегантен дизайн. Ядрото от високоеластична пяна е едностранно профилира..
488.60лв. 698.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален капитониран текстил Memory foam Еластична foam 7 зонов Pocket System 3D вентилационна лента Полиуретанов борд Вътрешен калъф Цип Модел Siana Silver е специален матрак с вплетени "сребърни" нишки в тъканта на калъфа, които допринасят за..
484.40лв. 692.00лв.
Показва 1 до 24 от 127 (6 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече