Двулицеви матраци

Когато правите своя избор, един от основните въпросите, които си задавате е дали да закупите еднолицеви или двулицеви матраци. По-долу ще Ви предоставим десет причини, поради които вторите са добър избор за Вас, както и защо те са оправдана инвестиция за Вас и близките Ви.

Какво представляват?

Това са матраци, които имат декоративно текстилно покритие и от двете страни на матрака. По този начин те могат да бъдат обръщани и използвани и от двете страни, което означава двойно по-малко износване на материята, както и по-дълго запазване на формата с гаранция за комфортна почивка за по-дълго време.

История

През изминалите години по-голямата част от матраците в Америка са били двулицеви. Около 2006 г. голяма част от американските производители започват да създават еднолицеви матраци, които имат покритие само от едната страна.

Защо се налага намаляването на производството на моделите с две страни?

Производителите в Америка намаляват производството им, поради допълнителни разпоредби, които ги ограничават и намаляват печалбата им. Като произвеждат само еднолицеви, те успяват да увеличат маржовете си на печалба, тъй като процесът изисква по-ниска цена, а това е за сметка на издръжливостта на матрака - те издържат по-кратко време и трябва да се сменят по-често.

Засегнато ли е производството или предлагането в България?

По-голямата част от удобните приспособления за спалнята, които нашият магазин предлага, са от български производители, а за щастие, европейските и в частност, родните фирми все още произвеждат висококачествени двулицеви матраци. В Матраци MS можете да намерите голямо разнообразие от модели. Заповядайте и във физическия ни магазин, където нашите консултанти ще Ви помогнат с избора на най-подходящия вариант за Вашите нужди.

10 причини защо да изберете матрак с две страни

По-долу Ви даваме десет предимства на това да се спрете на тях:

По-дълъг живот

Те могат да са функционални продължително време при употреба. Това разбира се е валидно, при равни други условия - еднакво качество и материали. Освен това, за да им се радвате по-дълго, трябва да полагате грижи за тях, както и да ги поддържате правилно. Това означава редовно да ги завъртате, като по този начин позволявате на подложката от долната страна на матрака да възстанови формата си.

Подобно на смяната на местата на гумите на автомобила Ви, завъртането на матрака спомага за по-равномерно износване. По този начин удължавате живота, а заедно с това ще се наслаждавате на комфорта и подкрепа за гърба си по време на сън по-дълго време.

Възвръщаемост на инвестицията

Цената понякога може да бъде еднаква или по-висока от тази на еднолицевите матраци. Но, както стана дума по-горе, при равни други условия, те имат по-дълъг живот, което осигурява по-голяма възвращаемост на инвестицията. Тук трябва да споменем, че поради това, че производството на еднолицеви матраци е по-евтино, обикновено при еднакви останали характеристики, те съответно са на по-ниска цена. Но от друга страна, двулицевите матраци ще запазят тези характеристики за по-дълго време, което добавя стойност за парите Ви.

Използване на висококачествени материали

Това предимство важи и за някои модели еднолицеви матраци, но както стана дума по-горе, с двустранни матраци, те издържат по-дълго. Когато изберете такива, произведени от висококачествени материали, не само ще се наслаждавате на по-спокоен сън и по-пълноценна почивка, но и тяхната износоустойчивост е по-висока.

Повече безопасност

Безопасността е от абсолютно първостепенно значение за всеки предмет във Вашия дом. За производството тук има по-строги разпоредби в пожарния кодекс, в сравнение със стандартните модели. По този начин Вие избирате по-безопасен матрак за Вас и Вашите близки.

По-добро разпределение на теглото на тялото по време на сън

Едностранният матрак ще има по-дебела подплата. Това може да доведе до дълбоки телесни впечатления през целия живот на матрака, което затруднява завъртането или движението през нощта. С конкурентния му матрак получавате по-добро разпределение на теглото, позволявайки подложката от долната страна да се възстанови, докато спите на върха.

Повече удобство и по-пълноценна почивка

Когато обръщате, давате възможност на страната, която сте използвали до момента, да възвърне предишната си форма, без междувременно да се лишавате от удобството по време почивка. По този начин, ако редовно завъртате матраците си, не само удължавате живота им, но се наслаждавате на пълноценна почивка през цялото време.

Имате избор кога да обърнете матрака

Това предимство е очевидно и произлиза от факта, че те могат да бъдат завъртани според Вашето желание и предпочитания. Вие избирате кога да го направите, така че да запазите неговите характеристики. Въпреки, че е препоръчително да го спазвате на всеки три месеца, Вие имате избор при поддръжката.

Намалено въздействие върху околната среда

Грижата за околната среда при производството на всички продукти придобива все
по-голямо значение в съвременния свят. Вие сменяте по-рядко матраците с добавена стойност, което намалява количеството отпадъци.

Високо качество и голям избор

По правило, потребителите предпочитат двулицеви матраци, затова повечето български и европейски производители предлагат голямо разнообразие на модели. Това включва не само богат избор при покритията, но се отнася и за техния пълнеж. На пазара можете да намерите с пружини, с латексов пълнеж, с полиуретанова пяна, с мемори пяна, както и хибридни решения, които Ви осигуряват повече удобство и издръжливост.

Задължение или лична преценка

Дали ще изберете еднолицеви, или двулицеви матраци е въпрос на лично предпочитание. И двата вида имат своите предимства и недостатъци. Затова, ако се колебаете кой вид да изберете, обърнете се към нашите консултанти - те ще Ви дадат насока за избор на матрак, в зависимост от индивидуалните Ви потребности и съобразен с бюджета, с който разполагате.

 

Производител: isleep
Вид: ДвулицевВисочина: 22смГаранция: 25 гЕлегантност и комфорт Уникален със своите: Двулицев средно твърд матрак Елегантен дизайн и височина от 22 см Ядро от високоеластична пяна Слой Memory пяна за допълнителен релакс  Калъф с цип от две части за лесна поддръжка..
395.10лв. 439.00лв.
MAGNIPROTECT 21см MAGNIPROTECT 21см
Ново -10 %
Производител: Magniflex
 MagniProtect обединява два антивирусни и антибактериални агента - сребърни йони и липозоми. Липозомите - микромехурчета, широко използвани в медицината, унищожават вирусите, обвити в липиди, какъвто е и коронавирусът, като проникват през клетъчната им мембрана и я разграждат. Ср..
773.10лв. 859.00лв.
Производител: Magniflex
Ортопедичен матрак с внушителна височина от 30 см. и екологичен текстил, гарантиращ естествена среда на сън. Ядрото от Eliosoft пянавнимателно поддържа тялото в правилна позиция, а двата слоя по 2 см. Memory пяна, от всяка страна, отпускат напрежението и подпомагат релаксацият..
1,241.10лв. 1,379.00лв.
Производител: Magniflex
Silvercare е умерено твърд матрак с вплетени сребърни нишки в калъфа.Текстилът е със съдържание на сребро, което предотвратява развитието на микроби и други микроорганизми. От едната страна има 2см. Memory пяна за по-меко усещане и по-добър комфорт по време на сън.  Допъ..
656.10лв. 729.00лв.
Производител: isleep
Комфорт и енергия Продуктови характеристики: Двулицев матрак Ядро от високоеластична пяна Равномерно разпредление на тежестта на тялото Vitality* калъф с цип от две части за лесна поддръжка Различен по дебелина слой Memory пяна от двете страни на калъфа с възможно..
431.10лв. 479.00лв.
Производител: TED
Матракът Exclusive Memory Silver е висококачествен двулицев матрак с уникални по рода си ортопедични свойства. Този висококласен матрак гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб по време на сън. Специално създаденото ядро на ма..
286.20лв. 318.00лв.
ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см
Ново -10 %
Производител: TED
Започнете деня с усмивка и енергия да преодолеете всяко предизвикателсто. Матрак Nuvola е перфектно съчетание на оптимална ортопедична опора, балансиран комфорт и впечатляваща модерна визия. Продукт от висок клас с интегрирана Duo Adapt система от двоен 7-зонов&nbs..
877.50лв. 975.00лв.
Матрак Abbraccio Матрак Abbraccio
Ново -10 %
Производител: Magniflex
Височина 30смМек матрак с пяна Aquabreeze с дълготрайна еластичност и дишащ текстил.Abbraccio е мек матрак с ядро от два вида пяна - Elioform, която придава стабилност и Aquabreeze. Пяната Aquabreeze е създадена по иновативна водна технология и притежава дълготрайна еластичност. Отворената й клетъчн..
1,052.10лв. 1,169.00лв.
Производител: Magniflex
Съчетанието между три различни слоя високотехнологична пяна в Magnigel Dual води до перфектен баланс и средно меко усещане, в което се отпускаш като на облак. Слоят от 3 см. Gel пяна бързо разпределя тежестта на тялото, а Memory пяната се адаптира към теглото и т..
1,529.15лв. 1,799.00лв.
Производител: TED
TED ви представя Favourite Nova Orthopedic, матрак от колекцията на TED Bed. Ортопедичен матрак, регистриран от Българска агенция по лекарствата. Този изключителен матрак се отличава с най-високо качество, гарантирано от лаборатории LGА, Германия. Favourite Nova Orthopedic е..
301.75лв. 355.00лв.
Производител: TED
Матракът Adry Cool e иновативен матрак от колекцията на TED, който прави нощите прохладни и превръща събраното през деня напрежение в сладък и спокоен сън. Матрак Adry Cool комбинира в себе си две напълно различни технологии, които предлага..
577.15лв. 679.00лв.
Производител: TED
Медицинско изделие с регистрация BG/CA01/MD0019/22.07.2019 Astrea Ortho е ортопедичен матрак, който комбинира иновативни технологии и качествени материали, с по-голяма плътност и допълнително подсилване, за да се постигне оптимална ортопедична поддръжка и удобство при спане,..
379.95лв. 447.00лв.
Производител: Екон
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаГаранция: 10 гНАЙ-НОВИЯТ НИ ПРОДУКТ С ИНОВАТИВЕН МЕМОРИЛАТЕКСМатракът Меморилатекс Лукс  съчетава пенолатекс  с иновативния меморилатекс.Комбинацията от 7-зоновото латексно ядро със 7-зоновия меморилатекс слой осигурява ортопедична опора за всеки сантиметър от ..
506.60лв. 596.00лв.
Производител: Блян
Височина: 20 см.Твърдост на матрака: ТвърдНепружинен, Без мемори пянаНатоварване ед. размер: до 110 кг.Гаранция: 5 годиниСтруктураЗа любителите на твърди матраци.Модел Флекс Баланс, изработен от BodyCare® пяна със средна плътност и висока твърдост, издръжлива на натиск, натоварване и деформация,..
198.90лв. 234.00лв.
Производител: Magniflex
Armonia Dual предлага изящен дизайн и средно твърда опора. Dual coreтехнологията дава възможност за избор на твърдост спрямо индивидуалните желания на всеки партньор. Memory пяна отпуска мускулатурата и подобрява кръвообращението. Антиалергичният калъф с цип за..
1,951.20лв. 2,439.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: висококачествен капитониран текстил с антибактериална обработкаMemory пянависокоеластична пянаеластична пянавътрешен калъфцип Модел Диона е двулицев матрак с отлични показатели. Има ядро от високоеластична пяна и еластична пяна. От страната на вискоеластичната пяна има сл..
308.80лв. 386.00лв.
Ecospring isleep Ecospring isleep
Ново -20 %
Производител: isleep
ECOSPRINGКласическо пружиниращо усещане, съчетано с комфортна мемори пянаВисочина: 30смГаранция:25 г.Доставен на хигиенично, вакуумирано рулоМемори пяна за максимален комфортИзключително мек текстил от рециклирана океанска пластмасаPocket spring пружини за меко, еластично усещанеМатрак EcoSpring е п..
559.20лв. 699.00лв.
Производител: Magniflex
Incanto предоставя усещане за мекота, нежност и лекота. Сърцевината на матрака от 18см високо-еластична Eliosoft пяна предоставя подходяща анатомична опора на тялото. Комбиниран слойн от  Memory Foam HD и Gel foam повишават усещането за комфорт и пълен релакс и има охлаждадащ ефект..
519.20лв. 649.00лв.
Двулицев матрак GRAPHITE Двулицев матрак GRAPHITE
Ново -20 %
Производител: Paradise
Модел Графит съчетава уникална визия и неповторимо усещане за комфорт. Ядрото на матрака е от високоеластична пяна, която е едностранно профилирана с обособени 7 зони на комфорт. От другата страна на ядрото има слой Memory пяна и Memory пяна в прошивката, което дава усещане за още повече мекота..
444.80лв. 556.00лв.
Производител: Екон
ЛУКС, КОМФОРТ И ДИЗАЙНЕРСКИ ЗАВЪРШЕКBlackLabel е матрак, който впечатлява с дизайнерски и стилен външен вид. Подходящо решение за всеки, който иска да избяга от ежедневното и скучното, за всеки, който търси нестандартното и красивото. BlackLabel е синоним на лукс, комфорт и въображение, съчетано с к..
464.00лв. 580.00лв.
Матрак Verthe Slapping Матрак Verthe Slapping
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак – Verthe SlappingВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности, представям..
1,324.00лв. 1,655.00лв.
Матрак Verthе Prime Матрак Verthе Prime
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак Verthе PrimeВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности, представяме наш..
756.00лв. 945.00лв.
Матрак Verthе Proximate Матрак Verthе Proximate
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак Verthе ProximateВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности, представяме..
1,134.40лв. 1,418.00лв.
Матрак VerthеComfort Матрак VerthеComfort
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак VerthеComfortПродуктите с марка Verthora са насочени към правилната анатомична позиция на тялото, както по време на сън, така и в часовете на работен процес и пълноценна почивка.Основен метод на действие е нашата Traction система, която обединява грижата за гръбначния стълб с революционни..
560.00лв. 700.00лв.
Показва 1 до 24 от 129 (6 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече