Еднолицеви матраци

В графа еднолицеви матраци може да намерите голямо разнообразие на еднолицеви Матраци подходящи за монтиране на повдигащ механизъм и за ползване без необходимост на подматрачна скара. Магазин за матраци MS предлага най-изгодните цени за еднолицеви матраци. Попитай за цена 0988 868629

Еднолицеви матраци се предлагат сравнително отскоро на пазара. За разлика от двустранните, чието покритие е двустранно и позволява матракът да бъде използван и от двете страни, еднолицеви матраци имат покритие само от едната страна. Сред недостатъците на двулицевите матраци е нуждата от повече поддръжка, както и фактът, че обикновено цената им е по-висока. Разбира се, и двата вида - и двулицевите, и еднолицевите имат своето място на пазара. По-долу ще Ви разкажем повече за характеристиките и предимствата на еднолицеви матраци.

Как започва производството на еднолицеви матраци?

Еднолицеви матраци 1
Еднолицеви матраци

През 2000 година, производителят на матраци Симънс представя за първи път технология за еднолицеви матраци, които не могат да бъдат обръщани. По техния пример, и други производители на матраци започват да въвеждат еднолицеви матраци като част от портфолиото си и днес почти всички производители предлагат и еднолицевите матраци. В Съединените американски щати, се предлагат предимно еднолицеви матраци, които постепенно изтласкват двулицевите. В Европа все още има голямо търсене на двулицеви матраци и по тази причина, имате възможност за избор от разнообразни модели двулицеви, като и  еднолицеви матраци.

Какво представляват еднолицеви матраци?

Както става ясно от името им, еднолицеви матраци имат покритие само от едната страна, като то може да бъде от различни материали, като плат или материя, която създава съпротивление, за да се намали плъзгането. Другата страна на еднолицеви матраци няма покритие.

Дизайни еднолицеви матраци

Производителите на еднолицеви матраци изграждат матрака на етапи, започвайки от основата. Добавяйки различни слоеве нагоре, за да постигнат максимален комфорт за потребителя. Обикновено основата на еднолицеви матраци е от материал с висока плътност, който да осигурява стабилна и издръжлива опора за матрака. Върху нея еднолицеви матраци се надграждат с различни слоеве пяна, която да осигурява добра опора за тялото по време на сън и да осигури здравословна почивка. Горните пластове на еднолицеви матраци обикновено се изработват от материали, които осигуряват удобство и комфорт, така че да създават усещане за мекота. По тази причина, ако обърнете еднолицеви матраци, няма да постигнете търсения комфорт и удобство.

За разлика от еднолицеви матраци, при производството на двулицевите се използва поддържаща основа, която е ядрото на матрака и около нея се изграждат слоеве двупосочно. По този начин, от всяка страна има подложка, към която се надгражда, като се започне отвътре (от ядрото на матрака) - навън, към покритието. Поради тази разлика в структурата, обикновено еднолицевите матраци са по-леки от двулицевите, поради количеството материал, което се използва в производството им.

Еднолицеви матраци: Трайност и поддръжка

Еднолицеви матраци 2
Еднолицеви матраци - Matraci MS

Един от най-често срещаните недостатъци на еднолицеви матраци е по-ниската им издръжливост, в сравнение с двулицевите. Това донякъде е вярно, въпреки че моделите еднолицеви матраци непрекъснато биват подобрявани и животът им се удължава.

В същото време, за да се наслаждавате максимално дълго време на своите двулицеви матраци, е необходимо да ги поддържате правилно и да полагате допълнителни грижи за тях, за да ги предпазите от износване и провисване. Това не само изисква допълнително време и внимание, които трябва да отделяте за матрака, но може да има и неблагоприятни последици върху Вашето здраве.

Разбира се, производителите на еднолицеви матраци също препоръчват завъртането им на всеки три месеца, което подобрява издръжливостта им и запазва удобството. Но въпреки че също изискват допълнителна поддръжка, при еднолицеви матраци тя е значително по-лесна и по-ненатоварваща.

Повдигането и обръщането на големите двулицеви матраци може да причини напрежение в гърба и кръста при здрави хора, както и да е опасно при такива, които имат здравословни проблеми в тези области. Особено предвид факта, че двулицевите матраци могат да бъдат по-тежки от същите модели еднолицеви матраци  Завъртането на еднолицеви матраци крие значително по-малко рискове от наранявания и травми.

Разбира се, възможността за обръщане е сред предимствата на двулицевите матраци, в сравнение с еднолицевите матраци. Наличието на втора страна, която да се използва, е основно тяхно предимство, което удължава трайността и продължителността на живота на тези матраци.

Богат избор на модели еднолицеви матраци

Търсенето на еднолицеви матраци до скоро беше ниско, но напоследък започва да се засилва, което вероятно се дължи на по-ниската им цена и производството им от качествени материали, които предлагат и по-голяма издръжливост на еднолицеви матраци. Друга възможна причина е, че потребителите не бяха запознати с предимствата на еднолицеви матраци и бяха свикнали единствено с двулицевите модели.

В момента имате възможност за избор от голямо разнообразие на модели както двулицеви, така и еднолицеви матраци. По този начин, в зависимост от предпочитанията и индивидуалните си потребности, можете да намерите идеалния матрак, независимо дали сте се спрели на двулицеви, или на еднолицеви матраци.

Основателен ли е скептицизмът по отношение на еднолицеви матраци?

Обикновено изборът на матрак е дългосрочна инвестиция и по тази причина обикновено потребителите са скептични към избора на еднолицеви матраци, тъй като се смята, че те имат намалена трайност и трябва да бъдат сменяни по-често, както и че те предоставят “половин” възможности, в сравнение с двулицевите модели.

На теория, това твърдение е правилно, но трябва да се вземе предвид, че производството на еднолицеви матраци е на по-ниска стойност, поради използването на по-малко материали, което дава възможност крайната им цена да е по-ниска от тази на двулицевите, при равни други условия.

Допълнително, съвременните еднолицеви материали се произвеждат от високотехнологични и издръжливи материали, като вискоеластична мемори пяна и латекс, които предлагат все по-голяма издръжливост на моделите, а заедно с това, еднолицеви матраци от органичен латекс осигуряват стабилна опора на тялото, както и отличен баланс между мекота и подкрепа за гръбначния стълб.

Моделите еднолицеви матраци стават все по-добри с всеки ден, като към удобството и висококачествените материали, производителите успяват да постигнат и все по-голяма издръжливост.

Кое да изберете - двулицеви или еднолицеви матраци?

Еднолицеви матраци 3
Еднолицеви матраци - Разгледайте при нас!

Еднолицеви матраци могат да Ви осигурят същото ниво на удобство и да Ви предложат избор от различна твърдост, според Вашите предпочитания, както двулицевите модели, но с условието, че еднолицеви матраци изискват минимална поддръжка и предоставят по-малък риск от нараняване. Освен това, фактът, че еднолицеви матраци не дават възможност за обръщане, не означава, че издръжливостта им е по-малка. Съвременните материали и модерните технологии, използвани в при производството на еднолицеви матраци, са все по-добри и еволюират, като по този начин съвременните модели еднолицеви матраци предлагат издръжливост за все по-дълго време.

Разбира се, Вие може да търсите двулицеви матраци. Всъщност, в сравнение с еднолицеви матраци, едно от предимствата, което двулицевите модели могат да предоставят, е възможността за избор на твърдост на матрака в различни моменти. Някои производители предлагат модели, които от едната страна са по-меки, а от другата - с различна твърдост. По този начин, ако можете да редувате твърдостта на матрака, в зависимост от конкретната Ви необходимост в момента, или според сезона - ако например предпочитате да спите на по-мек матрак през лятото и по-твърд - през зимата. Тази възможност очевидно не може да бъде предоставена от едностранни матраци, но отново е въпрос на индивидуално предпочитание - може да нямате нужда от смяна на твърдостта на матрака, а по-скоро бихте предпочели постоянство.

Като заключение, дали ще изберете еднолицеви матраци, или ще се спрете на двулицев модел, е изцяло Ваш избор. В нашия онлайн магазин можете да намерите както и висококачествени еднолицеви матраци, така и съвременни двулицеви модели, които са еднакво удобни и трайни.

А в случай, че колебаете между двулицеви и еднолицеви матраци, нашите експерти са на Ваше разположение, за да Ви консултират в избора.

Как започва производството на еднолицеви матраци?

Какво представляват еднолицеви матраци?

Дизайни еднолицеви матраци

Еднолицеви матраци: Трайност и поддръжка

Богат избор на модели еднолицеви матраци

Основателен ли е скептицизмът по отношение на еднолицеви матраци?

Кое да изберете - двулицеви или еднолицеви матраци?

Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Memory пяна Еластична пяна Рамка от иглолистен материал Модел Diona еднолицев е изключително комфортен матрак с изчистена визия. Има ядро от еластична пяна и слой Memory пяна. Високотехнологичната memory пяна реагира на топл..
271.80лв. 302.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Еластична пяна Multi Pocket system Рамка от иглолистен материал Полиуретанов борд Модел DIPLOMAT Еднолицев се отличава с високи показатели на ергономичност, тъй като ядрото на матрака е направено от високотехнологичен пр..
232.20лв. 258.00лв.
Производител: TED
Еднолицев модел матрак Армида с ергономичен комфорт от Flexible Technology и стабилна дървена рамка. Двуслойното профилирано ядро осигурява възможност за индивидуално определяне на предпочитания комфорт. Профилираната повърхност осигурява деликатен масаж на тялото и спомага кръвообращ..
300.05лв. 353.00лв.
Производител: РосМари
Еднолицев матрак с пружинен пакет pocket spring в съчетание с висококачествена 3 см. дишаща пяна придава усещането за мекота и предоставя уникален комфорт и перфектна адаптация към тялотоза Вашия релакс. Изключително здравата основа позволява безпроблемно монтиране на повдигащ механизъм от всяка стр..
281.60лв. 352.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~23 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Диво е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц и ватин. Калъфа на матрака е от капитонирана полиестерна дамаска, под която е пос..
103.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~16 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Диво Д е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото е от полиуретанова пяна с височина 10 см, а калъфа е от капитонирана полиестерна дамаска, под която е поставен защитен олекотен филц тип Spundbond и силиконова вата..
118.00лв.
Производител: РосМари
Вид: ЕднолицевТвърдост: СреднаВисочина :21смЕднолицев пружинен матрак, състоящ се от рамка от иглолистна дървесина, анатомичен пружинен пакет Бонел, слой обезшумяващ филц, слой от термослепени памучни влакна, тапицерска обемна вата и дамаска с вата и прошивка Spunbond.Здравата му дървена конструкция..
123.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~22 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабитлатексов филц и ватин. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е поставе..
134.00лв.
Симо-Дунапрен Симо-Дунапрен
Най-продавани
Производител: РосМари
Вид: ЕднолицевТвърдост: ТвърдВисочина: 16 смЕднолицев матрак Симо Д гаранция: 1година..
137.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~25 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Престиж е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц, ватин и дунапрен. Калъфа е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е пост..
152.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~20 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт Д е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от висококачествена SD пяна. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е поставен защитен олекотен филц тип Spunbond..
154.00лв.
Матрак ПОНТО Матрак ПОНТО
Най-продавани
Производител: НАНИ
Вид: ЕднолицевТвърдост: ТвърдВисочина: 16 смЗдрав и удобенЕднолицев, ортопедичен, капитониран матрак с рамка от висококачествен иглолистен материал и пълнеж на полимерна пяна на водна основа с висока плътност.Степен на твърдост* Степента на твърдост за максимално удобство и комфорт е условна, и е на..
156.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Иглонабит латексиран филц Пружинен пакет Bonnell System, обкрайчен с пенополиуретанов борд Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матра..
178.00лв.
Производител: РосМари
Еднолицев матрак с пружинен пакет Бонел, съставен от 125 бр/м2 спираловидни пружини.Всеки ред пружини лежи върху два детайла, за да няма усукване на бонела, обезшумяваща латексова вата и sky cell пяна 2см.Висококачествената дамаска от нетъкан текстил е капитонирана с обемна вата и борд. Изключително..
179.00лв.
CLASSIC пяна CLASSIC пяна
Най-продавани
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Еластична пяна Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матрак с надеждна конструкция и е подходящ за монтиране на повдигащи механизми пр..
187.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~26 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Лукс е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц и висококачествена HR пяна. Калъфа е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която ..
195.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~20 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт Мемо е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от висококачествени SD и Мемори пяна. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, подсилена със защитен олекотен филц, тип Sp..
203.00лв.
МАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ МАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ
Ново
Производител: НАНИ
вид: ЕднолицевТвърдост: СреднаВисочина : 22смМАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ СВЕТОВНА КЛАСИКА + БГ ТРАДИЦИЯЕднолицев, капитониран анатомичен матрак със сърцевина от BONEL SPRINGS. Конструктивно модела е идентичен с Биская. НАДЕЖДНО И ЗДРАВО ЯДРОПри ползване на Каспия Нормал подматра..
207.00лв.
Производител: Блян
Височина: 20 см.Твърдост на матрака: Средна твърдостНепружинен, С мемори пянаНатоварване ед. размер: до 80 кг.Гаранция: 2 годиниПредимстваЦялата конструкция е разположена върху дървена рамка, с възможност за директно поставяне върху здраво и стабилно легло, което задължително трябва да има под..
208.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~24 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Покет Стандарт е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от индивидуално пакетирани пружини Покет и два слоя висококачествена SD пяна. Калъфа на матрака е изграден от памучна дамаска, под която е по..
218.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Еластична пяна Вградена рамка с ламели Модел Perla еднолицев е ортопедичен матрак с ядро от еластична пяна. При този модел не е необходимо използването на подматрачна рамка и е подходящ за монтиране на повдигащи механизми при л..
232.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~24 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Антеа е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от индивидуално пакетирани пружини Покет и един слой висококачествена HR пяна. Калъфа на матрака е изграден от памучна дамаска, под която са поставени..
237.00лв.
Производител: TED
Еднолицев матрак, с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Класическо ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си,..
240.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~24 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Роял е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от индивидуално пакетирани пружини Покет, и по един слой висококачествени SD и Мемори пяна. Калъфката на матрака е изградена от капитонирана памучна да..
243.00лв.
Показва 1 до 24 от 33 (2 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече