Матраци Цени

Матраци – цени и качество за вашите уникални изисквания

Матраци цени 1
Матраци цени

Когато дойде време да търсите матраци, цената трябва да остане на заден план. Да знаем, всеки има бюджет, към който иска да се придържа. Но това не означава да правите компромиси с качество и да купите некачествени и неудобни матраци, цените на които са много евтини. Важно е да знаете, че при матраците, цените се сформират на базата на различни фактори – големина, еднолицев или двулицев, мемори пяна или пружина, производител и много други. В тази статия сме се постарали да разгледаме различните категории матраци. Цените на нашите продукти са конкурентни и сме сигурни, че при нас ще намерите точно това, от което се нуждаете. Нека да започваме!

 

Категории матраци – цените са водещи тук

Можем условно да разделим категорията на няколко раздела:

  • Достъпни матраци – цените на тези предложения варират много, но нека кажем, че достигат до около 500 лева. Обикновено са произведени изцяло от полиуретанова пяна или имат базова вътрешна конструкция от пружини, за която се използват базови материали. Това са много популярни и широко разпространени матраци – цените са били причината. Въпреки това, в днешно време, хората се насочват към някои от другите класове.
  • Среден клас матраци – цените на тези предложения варират от 600 до 1500 лева. Те могат да бъдат изработени от пяна, да имат пружини или да са хибриден модел между различни материали, които са с високо качество. Това са най-често избираните хотелски матраци – цените може и да са по-високи, но е важно гостите да се чувстват удобно по време на престоя си!
  • Луксозни матраци – цените на тези артикули са над 1600 лева. Те попадат във високия клас и обикновено са изработени от хибридни материали и/или латекс, с използване на качествени материали както за пълнежа, така и за покритието. Това би била най-добрата инвестиция, която ще направите за матраци. Цените може и да са по-високи, но тези предложения идват с дългогодишна гаранция и ще ви предоставят комфорт дори и при най-кратката дрямка!

Фактори, които определят класа на матраците, цените и характеристиките им

Факторите, които могат да влияят на матраците – цените, класовото разпределение и характеристиките, са много. По-долу ще разгледаме част от тези, които считаме за най-определящи.

Матраци - цени според използвания материал и конструкция

Може би най-важният фактор, който е определящ за правилното класифициране, са видовете използвани материали за направата на матраците. Цените на вложените материали, в комбинация с тяхното качеството и начинът на изработка са определящи за разпределението по класове. Например, за изработката на хибридни модели се използват поне два материала, които могат да включват комбинация от пружини, пяна и латекс. Това са предложенията от средния клас матраци. Цените им са достъпни, като все пак комбинират най-доброто от двата свята.

 

Сред нашите предложения ще видите и модели, изработени от специфични материали, като органичен латекс или мемори пяна в различни форми – класическа или структура „медена пита“. Това се отнася за по-високия клас матраци. Цените им може и да ви изглеждат доста високи, но продължителността на живота на тези модели е много по-голяма, което прави инвестицията ви много по-рентабилна. Така, ако разпределите вашия разход във времето ще разберете, че вашият матрак – цена, например, от 2000 лева, с гаранция от 10 години – излиза по 16,66 лева на месец или по 55 стотинки на ден. Това наистина си заслужава!

 

Матраци - цени според размера на матрака

Сигурно знаете, че колкото по-голямо е леглото Ви, толкова по-скъпи ще са матраците. Цените много се влияят от това дали моделът е стандартен или се изработва по поръчка на клиента. Така предложенията за по-малките легла, като персон и половина например, са значително по-ниски, отколкото кинг сайз или куийн сайз матраците. Цените, както отбелязахме малко по-горе, могат да бъдат от 150 до 6000 лева и нагоре! Така, че е важно да знаете какъв размер търсите и да гледате модели, подходящи за вас.

Матраци – цените, в зависимост дали пазарувате онлайн или във физически магазин

Матраци цени 2
Матраци цени - Matraci MS

Разликата в стойностите обикновено е малка или никаква, ако става дума за сравнение между онлайн поръчка и покупка на място във физически магазин. Погледнато откъм транспортни разходи и време, обаче, може да се окаже, че в крайна сметка е по-изгодно, когато пазарувате онлайн за нови матраци. Цените ще са актуални, конкурентни и можете да следите намаленията и промоциите, след като вече сте избрали модела, който искате, и по този начин да го купите по-изгодно.

Матраци - цени според условията за гаранция и връщане

Условията за валидност на гаранцията и връщането обикновено не влияят на матраците, цените остават непроменени. Това, което може евентуално да Ви позволи да намалите сумата е, ако изберете модел с по-малка гаранция. Това не ги прави по-некачествени матраци, цената просто е по-ниска в сравнение с другите в този клас.

Матраци - цени и допълнителни разходи за нов матрак

Най-големият разход, за който трябва да се подготвите, е първоначалната покупка на матраци. Цената зависи от вашите изисквания, избрания клас, размер, характеристики и други фактори. Но в някои случаи първоначалната покупка не включва всички разходи. Ето още няколко фактора, които трябва да вземете предвид при покупката на матраци, цените нямат значение:

  • Матраци - цени за доставка и монтаж - в зависимост от това откъде купувате, може да се наложи да покриете допълнителни разходи, като транспорт, доставка до дома Ви и/или монтаж, в случай че това се налага за избраните от вас матраци. Цените варират в зависимост от разстоянието между магазина/склада и вашия дом, на кой етаж живеете, имате ли асансьор и други.
  • Матраци - цени за подматрачна рамка и допълнителни аксесоари - когато избирате нов модел, трябва да имате предвид, че към първоначалните разходи може да имате допълнителни такива за аксесоари, необходими за ползването на матраците. Цените на тези аксесоари, отново, варират спрямо вашите изисквания и размерите на спалнята ви. Така може да се наложи да си купите подматрачна рамка, допълнителни подложки или топ матраци, както и дори малки покупки, като спално бельо за вашите нови матраци. Цените се определят от това дали ги закупувате от едно и също място или от няколко различни места. Необходимостта от тези покупки е различна, в зависимост от модела, който се избрали, както и от личните Ви предпочитания. Но е добре при избора на нови матраци, цената им е без значение, да помислите и тези разходи като част от първоначалната покупка.

Как да направите правилната покупка на матраци, цените на които са достъпни?

Матраци цени 3
Матраци цени - Разгледайте при нас!

При избора на матраци, цените не са основният фактор, който трябва да вземете предвид. Разбира се, че бюджетът Ви е важен, но качествените матраци, цените на които са малко по-високи, понякога са по-добра инвестиция, която ще се изплати във времето. Въпреки това, има няколко неща, които да вземете предвид, така че да си осигурите баланс между качествени матраци, цените на които са достъпни за Вашия бюджет.

Матраци - цени при покупка онлайн и по време на разпродажби

Както стана дума по-горе, ако не се налага да сменяте спалнята си веднага, можете да изберете модела и да следите онлайн дали в магазина за матраци цените няма да се променят - за него или за подобен модел. По този начин можете да направите добра сделка - получавате избраните качествени матраци, цените, на които са по-ниски в този момент. Разгледайте специалната секция в нашия онлайн магазин, където ще откриете наистина изгодни матраци – цените им са доста привлекателни.

 

Освен това, понякога можете да намерите матраци, цените на които са по-ниски от нормално, по време на разпродажби, например за Коледа или Черен петък. Ако не бързате с покупката, подобни поводи биха могли да Ви предоставят възможност за добра сделка.

Матраци - цените по-важни ли са от издръжливостта?

Разбира се, когато купувате матраци, цените им могат да са по-високи от първоначалния бюджет. Но в някои случаи, купуването на матраци, цените на които са по-ниски, само заради това, че са по-евтини, Ви спестява разходи в момента, но в дългосрочен план може да се окаже лоша идея. Така избраните матраци, цените на които са ниски, всъщност не са достатъчно издръжливи и може да се наложи да ги замените по-рано, което ще е допълнителен разход. Затова, когато избирате, помислете и за издръжливостта и цялостното качество на Вашия матрак и помислете дали предпочитате по-нисък клас матраци, цените на които са достъпни за вашия моментен бюджет, или можете да си позволите да го надскочите малко, но да спестите в дългосрочен план.

Матраци - цени за инвестиция в здравето Ви

И накрая, не забравяйте, че качествените матраци могат да окажат голямо влияние върху Вашето здраве и пълноценна почивка. По тази причина, инвестицията в по-качествен модел е грижа за по-добро здраве. Разбира се, не е необходимо винаги да купувате матраци, цени като на по-висок клас, но си струва да отделите малко повече средства, за да получите качествени модели, които ще Ви предоставят удобство и комфорт за дълго време.

 

Матраци – цени и качество за вашите уникални изисквания

Категории матраци – цените са водещи тук

Фактори, които определят класа на матраците, цените и характеристиките им

Как да направите правилната покупка на матраци, цените на които са достъпни?

Производител: Magniflex
Comfort Dual е средно твърд матрак, предлагащ вариация от усещания. Системата Dual core дава възможност за различни нива на комфорт само с едно обръщане на едната половина на матрака. В сърцевината си има 17см. Elioform и 5см. Memory пяна, които  елег..
1,241.10лв. 1,379.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Memory пяна Еластична пяна Рамка от иглолистен материал Модел Diona еднолицев е изключително комфортен матрак с изчистена визия. Има ядро от еластична пяна и слой Memory пяна. Високотехнологичната memory пяна реагира на топл..
271.80лв. 302.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Еластична пяна Multi Pocket system Рамка от иглолистен материал Полиуретанов борд Модел DIPLOMAT Еднолицев се отличава с високи показатели на ергономичност, тъй като ядрото на матрака е направено от високотехнологичен пр..
232.20лв. 258.00лв.
Производител: Paradise
  Вид: Двулицев   PERLA SOFTСъстав на матрака:·       Висококачествен текстил·       Обемна вата·       Soft пяна·       Spunbond·    &nbs..
201.60лв. 224.00лв.
Производител: TED
Матракът Exclusive Memory Silver е висококачествен двулицев матрак с уникални по рода си ортопедични свойства. Този висококласен матрак гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб по време на сън. Специално създаденото ядро на ма..
286.20лв. 318.00лв.
Производител: TED
Матрак Ава с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Ортопедично ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си, за да..
194.40лв. 216.00лв.
Производител: Magniflex
Модерната визия и класическата елегантност от Pierre Cardin в комбинация с умерено твърдото усещане, което предоставя, правят Riviera фаворит сред любителите на лукса.  Моделът е двулицев – от едната страна предлага мекота и комфорт, благодарение на 2 см. Memory пяна, а о..
852.72лв. 969.00лв.
Производител: Magniflex
Модерен, средно мек матрак, който доставя възхитително удобство. Многопластовото ядро от Elioform,Eliosoft, Memory  и Gel пяна създава съвършен баланс на усещанията. Системата Dual core осигурява едновременно по-твърда и по-мека основа, в зависимост от..
2,200.65лв. 2,589.00лв.
ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см
Ново -15 %
Производител: TED
Започнете деня с усмивка и енергия да преодолеете всяко предизвикателсто. Матрак Nuvola е перфектно съчетание на оптимална ортопедична опора, балансиран комфорт и впечатляваща модерна визия. Продукт от висок клас с интегрирана Duo Adapt система от двоен 7-зонов&nbs..
828.75лв. 975.00лв.
Двулицев матрак Silver Exclusive Двулицев матрак Silver Exclusive
Ново -15 %
Производител: TED
Матракът Exclusive Silver е висококачествен двулицев матрак с уникални по рода си ортопедични свойства. Този висококласен матрак гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб по време на сън. Специално създаденото ядро на матрака от&nbs..
266.90лв. 314.00лв.
Производител: РосМари
Еднолицев матрак с пружинен пакет pocket spring в съчетание с висококачествена 3 см. дишаща пяна придава усещането за мекота и предоставя уникален комфорт и перфектна адаптация към тялотоза Вашия релакс. Изключително здравата основа позволява безпроблемно монтиране на повдигащ механизъм от всяка стр..
281.60лв. 352.00лв.
Производител: Magniflex
Figaro е двулицев матрак със средна твърдост и високотехнологично двуслойно ядро, което предоставя балансирана опора. То съчетава Memory Foam HD и Gel Foam, които гарантират суха и комфортна среда за сън чрез разпределяне на тежестта на тялото и охлаждащ ефект. Пришият топматрак носи допълнител..
1,103.20лв. 1,379.00лв.
Производител: Magniflex
Incanto предоставя усещане за мекота, нежност и лекота. Сърцевината на матрака от 18см високо-еластична Eliosoft пяна предоставя подходяща анатомична опора на тялото. Комбиниран слойн от  Memory Foam HD и Gel foam повишават усещането за комфорт и пълен релакс и има охлаждадащ ефект..
519.20лв. 649.00лв.
Производител: Magniflex
Relano Neo е твърд матрак с отлични ортопедични свойства. Сърцевината му от Elioform пяна поддържа гръбнака и крайниците, отпускайки напрежението в мускулите и ставите. Модернистичният текстил спомага за естествено регулиране на телесната температура, предоставяйки прохлада п..
383.20лв. 479.00лв.
Производител: Екон
ЛУКС, КОМФОРТ И ДИЗАЙНЕРСКИ ЗАВЪРШЕКBlackLabel е матрак, който впечатлява с дизайнерски и стилен външен вид. Подходящо решение за всеки, който иска да избяга от ежедневното и скучното, за всеки, който търси нестандартното и красивото. BlackLabel е синоним на лукс, комфорт и въображение, съчетано с к..
464.00лв. 580.00лв.
МАТРАК MEMO OPTIMA / МЕМО ОПТИМА 26см МАТРАК MEMO OPTIMA / МЕМО ОПТИМА 26см
Ново -25 %
Производител: TED
Memo Optima е нашето ново предложение за любителите на меката, уютна и комфортна прегръдка на мемори пяната. Хибридното ядро е съставено от стотици индивидуално пакетирани пружинки, които разпределят равномерно тежестта на тялото и осигуряват ергономична опора. Моделът предлага две ст..
486.00лв. 648.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Kashmira, прошит с Memory пяна Memory пяна 7-зоново профилирана високоеластична пяна Latex Специален текстил Kashmira Kashmir Supreme е нов модел луксозен матрак с елегантен дизайн. Ядрото от високоеластична пяна е едностранно профилира..
454.30лв. 649.00лв.
Матрак Vitality Матрак Vitality
Ново -30 %
Производител: Magniflex
Ортопедичен, твърд матрак с комбинация от мемори и гел пяна ●       Възможност за избор на по-мека и по-твърда страна●       Балансирана твърдост за за правилна позиция на тялото по време на сън●      ..
314.30лв. 449.00лв.
Производител: Екон
КЛАСИКАТА В КОМФОРТНИЯ СЪНМатракът Латекс Стандарт е нашият класически модел и е създаден, за да Ви предложи комфортна среда за качествен и пълноценен сън.Биоразградим и безвреден – пенолатексът в продуктите на ЕКОН е тестван и сертифициран за липса на вредни субстанции и химикали в съответствие с н..
282.80лв. 404.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен текстил Memory пяна – 6 см Високоеластична пяна Вътрешен калъф Цип Модел Viola Memory е анатомичен матрак с ядро от Memory пяна и високоеластична пяна. Предлага оптимално съотношение между правилна позиция на гръбначния стълб и комфортно ус..
307.20лв. 512.00лв.
Матрак БИСКАЯ Матрак БИСКАЯ
Най-продавани
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаВисочина: 20смДостъпенКапитонираният калъф е с платове с голямо съдържание на естествени материали, придаващи му допълнителна мекота и телесен комфорт. Притежава много добра вътрешна вентилация благодарение на пружинния пакет, микроклетъчната отворена структура на KOVAFO..
173.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Иглонабит латексиран филц Пружинен пакет Bonnell System, обкрайчен с пенополиуретанов борд Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матра..
178.00лв.
CLASSIC пяна CLASSIC пяна
Най-продавани
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Еластична пяна Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матрак с надеждна конструкция и е подходящ за монтиране на повдигащи механизми пр..
187.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Lavender Memory пяна в прошивката Еластична пяна Иглонабит латексиран филц Пружинен пакет Bonnell System Полиуретанов борд Модел Lavandula Memory е двулицев пружинен матрак, изработен от висококачествен пружинен пакет тип Bonnell Sys..
218.00лв.
Показва 1 до 24 от 50 (3 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече