Подматрачни рамки

Добрият нощен сън е от решаващо значение за Вашето здраве и продуктивност, а за да си осигурите пълноценна почивка, трябва да сте сигурни, че леглото Ви е възможно най-удобно, както и че Ви предоставя максимална опора и комфорт.. Обикновено за тези характеристики следим, когато избираме матрак, но знаете ли, че изборът на подматрачни рамки също има важна роля за това да се събуждате свежи и отпочинали сутрин?

Какво представляват подматрачните рамки?

Подматрачни рамки 1
Подматрачни рамки

Подматрачни рамки са повърхността, върху която се поставя матракът Ви и случи за опора. Подматрачни рамки могат да бъдат високи и в тях да има пружини, могат да бъдат платформа с дървени летви, както и солидна основа от цяло парче.

Подматрачни рамки изпълняват две основни задачи: да подкрепят тялото Ви, докато спите и да гарантира, че матракът няма да се плъзга, да потъне или да провисне.

Иначе казано, ако не сте избрали правилните подматрачни рамки според вида на матрака си, той няма да Ви предоставя необходимата опора и комфорт. Като резултат от неправилния избор на подматрачни рамки, могат да започнат да се образуват вдлъбнатини в матрака, което да доведе до промяна на позицията Ви на сън към по-неудобна за Вас, по който начин тялото Ви ще се опита да се приспособи към липсата на опора. Като резултат, можете да започнете да се събудите със схванати и възпалени мускули и стави, болки във гърба, шията, главата и други.

Разлика между подматрачни рамки и рамки за легло

Често понятието 'подматрачни рамки' се бърка с 'рамки за легло'. Докато рамките за Вашето легло са предимно декоративна част, оформяща леглото Ви, подматрачни рамки са мястото, където се поставя матрака, респективно подматрачни рамки имат за цел да го задържат на мястото му.

Материали и дизайни на подматрачни рамки

Както и рамките на леглото Ви, подматрачни рамки могат да бъдат изработени от различни материали като масивно дърво, бамбук и метал и други, както и от комбинация от материали. Подматрачни рамки се предлагат и с различни дизайни, благодарение на които не само осигуряват по-надеждна опора и дълъг живот за различни типове матраци, но могат да добавят и допълнителен комфорт за Вас. Например, подвижните подматрачни рамки Ви позволяват да изберете идеалната позиция за тялото си, докато си почивате, в зависимост от това дали четете книга, гледате телевизия или просто сте се отпуснали в леглото.

Имам ли нужда от подматрачни рамки?

Повечето матраци се нуждаят от някакъв тип основа и можете да му я осигурите с помощта на подматрачни рамки. Разбира се, има легла и спални, в дизайна които са предвидени вградени подматрачни рамки и обикновено те са достатъчни. Но трябва да имате предвид, че за всеки матрак има подходящи подматрачни рамки и е възможно да се наложи да смените подматрачните рамки, ако те не осигуряват достатъчна и правилна опора за матраците.

Предимства на подматрачни рамки

Освен допълнителната опора, която оказват на матрака Ви, подходящо избраните подматрачни рамки предлагат и някои допълнителни предимства. По-долу включваме шест начина как добрите подматрачни рамки могат да Ви помогнат да се наслаждавате на по-пълноценен сън.

С подматрачни рамки се наслаждавате изцяло на предимствата на матрака си

Подматрачни рамки 2
Подматрачни рамки - Matraci MS

Матраците от мемори пяна, латекс, както и хибридните модел, които прилепват по тялото Ви, така че мускулите Ви да могат да отпочинат, докато спите, са идеалното решение, което Ви осигурява перфектната комбинация от мекота и опора, така че гръбначният Ви стълб да не бъде под напрежение през цялата нощ.

Без правилни подматрачни рамки обаче, тези матраци започват да провисват на определени места, а като резултат тялото Ви също ще потъва в определени точки, създавайки напрежение в гръбначния стълб. Стабилните подматрачни рамки предоставят цялостна опора за Вашите матраци, което Ви позволява извлечете максимума от техните характеристики.

С подматрачни рамки продължителността на живота на Вашия матрак е по-дълга

Правилните подматрачни рамки дават на матраците стабилна основа, което намалява възможността да се деформира. С помощта на подматрачни рамки, матраците запазват характеристиките си по-дълго време, което означава, че Вие можете да се наслаждавате на комфорта на висококачествения си матрак за по-дълго.

С подматрачни рамки можете да добавите височина на леглото си

На пазара има разнообразие от подматрачни рамки с различна височина. Така можете сами да изберете коя височина на подматрачни рамки е подходяща за Ваето легло. Имайте предвид, че върде високото легло не се препоръчва от експертите, тъй като това може да доведе до неудобства при лягане и ставане, а също така може да е опасно. Но, ако леглото е разположено твърде ниско, сте по-уязвими към студения въздух, праха, мръсотията и влагата. Освен това, ако леглото е разположено директно на земята ставането от него може да е предизвикателство.

Ако сте в подобна ситуация, поставянето на подматрачни рамки ще Ви помогне да повдигнете леглото и ще добави повече удобство към почивката Ви.

Подматрачни рамки намаляват замърсяването на матраците

Подматрачни рамки 3
Подматрачни рамки - Разгледайте при нас!

Колкото и често да чистите вкъщи, по пода винаги се задържа определено количество мръсотия, косми, акари и други алергени. Освен това влагата обикновено се наслагва близо до пода, което може да доведе до образуването на мухъл и плесен в матрака.Тук идва и предимството от използването на подматрачни рамки. Подматрачни рамки държат матраците повдигнати далеч от пода и по този начин ги предпазват.

Пружинните матраци, например, обикновено имат пространство между пружините и там могат да се събират бактерии и мръсотия. По тази причина е препоръчително за тях да използвате подматрачни рамки, които да осигурят пространство между матрака и замърсителите.

От друга страна, матраците от пяна и латекс са плътни и по-устойчиви на проникване на акари и бактерии, но те са уязвими към влагата. Затова за тези модели матраци също се препоръчва използване на подматрачни рамки.

Подматрачни рамки подобряват въздухообмена

Температурата по време на сън е важна за пълноценната почивка и препоръките на специалистите е в спалнята да е по-хладно. Когато матраците са поставени на пода, циркулацията на въздух е намалена, което може да доведе до некомфортна горещина през нощта. Повдигането на матраците с подматрачни рамки помага за освобождаване на топлината и подобряване на циркулацията на въздух около леглото.

Независимо от типа матраци, подходящите подматрачни рамки могат да Ви помогнат да дишате по-свободно през нощта и да си наслаждавате на по-пълноценна почивка.

Правилните подматрачни рамки осигуряват стабилност на матрака

Когато матракът е поставен на земята, има голяма вероятност да се плъзга по пода, докато спите, което води не само до дискомфорт, но и износва матрака. От друга страна, ако избраните подматрачни рамки не са подходящи за типа матрак, който сте избрали, той може не само да се хлъзга, но и да потъва в определени зони. Добрите подматрачни рамки осигуряват стабилност на матрака, задържат го на едно място, осигурявайки му подходяща опора, а на Вас - стабилна подкрепа за тялото по време на сън. Благодарение на това, с подходящите подматрачни рамки Вие не само получавате повече удобство по време на сън, но и удължавате живота на матрака си. 

Какво представляват подматрачните рамки?

Разлика между подматрачни рамки и рамки за легло

Материали и дизайни на подматрачни рамки

Имам ли нужда от подматрачни рамки?

Предимства на подматрачни рамки

РосМари Roll-Flex РосМари Roll-Flex
Най-продавани
Производител: РосМари
Ревлюционно нова рамка:15-16 броя букови ламели, захванати посредством еластични звена.Пружиниращите елементи в краищата на всеки ламел позволяват неговото леко осово движениеи добро адаптиране към матрака. Удобна за транспортиране и максимално улеснен монтаж.Комплекта съдържа 2 бр. царги за монтаж ..
65.00лв.
Производител: Вики
Подматрачна рамка “Старт” e здрава, метална рамка с букови ламели (13 бр.), които са закрепени за рамката посредством еластични гумени обувчици.Рамката е устойчива, поема свободно движенията и е напълно безшумна. Подматрачна рамка “Старт” е пододяща за използване с всякакви модели матраци, като ще о..
85.00лв.
Производител: Paradise
Състав на подматрачна рамка Comfo: Метална рамка Ламели от многослоеста дървесина – 68 мм Еластични държачи за ламели Регулатори за твърдост Двойни ламели от многослоеста дървесина Подматрачна рамка Comfo prestige е изработена от стабилен метален профил и ламели от многос..
98.00лв.
Производител: РосМари
Три комфортни зони. Възможност за регулиране твърдостта на ламелите в областта на кръста.Тази система позволява по-правилното или необходимо позициониране в лумбалната област.Обезшумени легла за ламелите, монтирани на стабилна метална рамка.Подматрачна рамка Стандарт е предназначена за двойнолицеви ..
98.00лв.
Производител: TED
Нормална класическа ламелна система,гарантираща 100% гъвкава поддръжка на гръбначния стълб.Описание : Класическа конструкция от TECHNO™ ламели..
99.00лв.
Производител: Вики
Подматрачна рамка “Вива” модел от висок клас с метален профил. Ламелите са от букова дървесина, разположени в еластични легла, които правят рамката безшумна. Подматачна рамка Вива е здрава и ергономична, издържа нанатоварване и спомага за пълноценния сън. Моделът е с регулиране на твърдостта, посред..
127.00лв.
Производител: РосМари
Три комфортни зони. Възможност за регулиране твърдоста на ламелите в областа на кръста.Тази система позволява по-правилното или необходимо позициониране в лумбалната област.Еластичните легла на  ламелите, позволяват  вертикално и осово движение, това дава възможност за перфектното им нагаж..
129.00лв.
Производител: TED
Изключително модерна и комфортна система, съставена от ламели с ширина 38 mm разположени в групи по два. Всяка двойка е фиксирана за рамката от широколистен дървен материал посредством специални PVC държачи, като предлага възможност за комплектоване на специални двойни ламели и регулатори за т..
133.00лв.
Производител: НАНИ
Здрава и комфортна• Класическа подматрачна рамка, изработена от букова дървесина, гарантираща оптимална опора на гръбначния стълб.• Многослойните ламели осигуряват максимална гъвкавост и издръжливост на деформация. Еластични звена с обезшумяващи легла за вграждане на ламелите ограничават появата на ..
138.00лв.
Производител: РосМари
Три комфортни зони. Възможност за регулиране твърдоста на ламелите в областа на кръста.Тази система позволява по-правилното или необходимо позициониране в лумбалната област.Обезшумени легла за ламелите, монтирани на стабилна метална рамка.Подматрачна рамка Dream System е предназначена за двойнолицев..
138.00лв.
Производител: НАНИ
Здрава и комфортна• Класическа подматрачна рамка, изработена от букова дървесина, гарантираща оптимална опора на гръбначния стълб.• Многослойните ламели осигуряват максимална гъвкавост и издръжливост на деформация. Еластични звена с обезшумяващи легла за вграждане на ламелите ограничават появата на ..
157.00лв.
Производител: TED
Модел 710 гарантира перфектна поддръжка на матрака и комфорт на тялото за спокоен сън.Описание : Двойни букови ламели с единична ширина – 38 mm. Двойките ламели са захванати за рамката от широколистен дървен материал посредством специални “комфортни” PVC държачи...
163.00лв.
Производител: TED
Високотехнологична система за спане, която предлага изключително равномерна и гъвкава поддръжка на тялото и значително подобрява комфорта на матрака. Състои се от наподобяващи цветя PVC елементи,които работят самостоятелно и имат приятен пружиниращ ефект. Поддръжката е динамична и не създава точки н..
192.00лв.
Производител: РосМари
Три комфортни зони. Възможност за регулиране твърдоста на ламелите в областа на кръста.Тази система позволява по-правилното или необходимо позициониране в лумбалната област.Еластичните легла на  ламелите, позволяват  вертикално и осово движение, това дава възможност за перфектното им нагаж..
197.00лв.
Производител: TED
Модел 620 предлага допълнителния комфорт на механизма за повдигане на главаОписание : Освен групирани ламели, модел 620 предлага допълнителния комфорт на механизма за повдигане на глава..
198.00лв.
Производител: РосМари
Четири комфортни зони. Чрез по-еластичните си ламели и по-меки и пластични обувки, освобождава напрежението в раменете и позволява на врата да остане в изправена позиция. Лумбалната област е изключително важна област за хора с проблеми в кръста. Освен втвърдяване на зоната, вградената система позвол..
209.00лв.
Производител: TED
Модел 630 предлага удобствата на тоталната система на комфорт с възможност за повдигане както на главата, така и на краката.Описание : Комфортна система, съставена от ламели със ширина 38 mm...
249.00лв.
Производител: РосМари
Четири комфортни зони. Чрез по-еластичните си ламели и по-меки и пластични обувки, освобождава напрежението в раменете и позволява на врата да остане в изправена позиция. Лумбалната област е изключително важна област за хора с проблеми в кръста. Освен втвърдяване на зоната, вградената система позвол..
269.00лв.
Производител: РосМари
Три комфортни зони. Възможност за регулиране твърдоста на ламелите в областа на кръста.Тази система позволява по-правилното или необходимо позициониране в лумбалната област.Еластичните легла на  ламелите, позволяват  вертикално и осово движение, това дава възможност за перфектното им нагаж..
765.00лв.
Показва 1 до 19 от 19 (1 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече