Топ матраци

Топ матраците могат да бъдат чудесен начин да съживите леглото си и да промените стила му, вместо да купувате нови. Изборът на правилния модел ще Ви предложи това, от което се нуждаете за спокоен сън, на по-достъпна цена, в сравнение с чисто нов матрак. Тук ще опишем някои от по-важните фактори, които трябва да имате предвид при избора.

Какво представляват?

Те обикновено се поставят върху матрака, за да осигурят допълнителен слой мекота, повече опора за тялото или да намалят амортизацията на основния на спалното легло. С използването им, можете да компенсирате в известна степен качеството на матрака.

Фактори за избор

Когато избирате, има няколко неща, които е добре да имате предвид при избора.

Цената

По-високата цена не Ви дава гаранция, че избраният модел топ матраци, е най-подходящият за Вас. Трябва да знаете дали даден модел отговаря на Вашите потребности, вместо да поръчате най-скъпия, наличен в магазина, или който можете да си позволите.

Обикновено от дунапрен или с покритие от обикновен памучен плат са на най-ниска цена. Изработените от висококачествен памук, с пълнеж от пера или пух, както и полиуретанова пяна, са в средата на ценовия диапазон. А тези с мемори пяната и вълна, както и с латекс или комбинация от материали, са в по-високия ценови клас.

Нивото на твърдост и допълнителна подкрепа за тялото

При нужда от допълнителна опора за гърба и крайниците по време на сън, моделите с мемори пяна и латекс биха могли да Ви помогнат да намерите решение, както и да намалят болките и схващанията в областта на гърба и шията сутрин. В такива ситуации, те могат да са по-ефективни от останалите материали, поддържат формата на тялото по-добре и спомагат за запазване на естествената му стойка по време на почивка.

За повече комфорт и мекота

Разнообразието от варианти, произведени от най-различни материали, предлагащи много видове твърдост и дебелина, Ви дава почти неограничени възможности да намерите идеалният модел за Вас.

Разбира се, кои са комфортни и кои - не, зависи изцяло от Вашето субективно усещане, което може да не е идентично с това на други потребители. Дали предпочитате да обгръщат плътно тялото Ви, както латексът или мемори пяната, или се чувствате по-комфортно, когато легнете на мек материал като пух или памук? Добре е, когато избирате, да знаете какво търсите по отношение на твърдостта. Обикновено е по-лесно да добавите мекота към матрака са, като добавите топ матраци, отколкото да постигнете повече твърдост. Можете например, да опитате с мемори пяна с ниска плътност или модел с покритие от плат, който просто добавя допълнителен слой мек материал върху матрака Ви.

Как дебелината и плътността влияе на избора Ви?

Стандартно те са с дебелина между 5 и 20 см. По-дебелите са подходящи за случаите, в които матракът Ви се е слегнал, както и когато спите настрани или ако тежите повече от средното. Сред материалите, които предлагат най-голям избор от качествени продукти с различна дебелина, са мемори пяната и латексът.

От друга страна, плътността е важна, тъй като тя е определяща за нивото на опора, което ще осигури на тялото Ви. Артикулите с мемори пяна и латекс отново могат да Ви предоставят най-голям избор по отношение на плътността, така че да можете да откриете моделът, който Ви осигурява необходимото ниво на твърдост за максимален комфорт и пълноценна почивка.

Когато спите с друг човек

В повечето двойки или семейства, единият партньор спи по-неспокойно, върти се или често става и това понякога пречи на спокойния сън на другия. В такива случаи мемори пяната и латексът могат да помогнат за пълноценната почивка и на двамата. Тези материали спомагат за намаляване на предаването на движение между различните страни на леглото.

Предпочитаната температура по време на сън

Произведени от мемори пяна и латекс се характеризират с това, че задържат телесната топлина. Колкото по-дебели и плътни, толкова повече топлина могат да задържат, въпреки опитите на производителите да намалят това усещане с различни добавки към материалите или промяна на дизайна, като гел за охлаждане или отвори за отвеждане на топлината. От друга страна, изработените от естествени материали като вълна, пух и пера, осигуряват добър баланс на температурата, допълнителна топлина през зимата и прохлада през лятото. Не е за подценяване, че материалът, използван за покритие, също може да допринесе за температурата по време на почивка.

При алергии

Когато страдате от алергия, трябва да имате предвид, че някои материали могат да облекчат състоянието Ви при определени алергии. Те могат да намалят възможността от възникване на проблеми, причинени от дървеници, акари, плесени и други.

Лесно почистване и преместване

Трябва да имате предвид и факта, че след като намерите Вашия модел и го занесете вкъщи или Ви бъде доставен, трябва да го извадите от опаковката и да го поставите на леглото, но това не е всичко. Матраците изискват поддръжка и почистване, затова имайте предвид и общото тегло на модела по време на избора, за да облекчите поддръжката му. От пух и пера, например, са по-лесни за преместване, в сравнение с мемори пяната и латекса.

Освен това, някои могат да се перат в перална машина, но има и модели, които трябва да се почистват на ръка. Това може да бъде скучно и трудоемко, затова е добре да помислите и за допълнително покривало, което да намали замърсяването на покритието им.

Гаранционният срок

Стандартно повечето се предлагат с гаранция от около две години. Това време, разбира се варира в зависимост от производителя, марката и модела на топ матраците.

топ матрак Goose Down с гъши пух топ матрак Goose Down с гъши пух
Безплатно Разпродаден
Производител: TED
Изключителен продукт, запазена марка за 5-звезден лукс.Ще превърне всяко легло в люлка на уют, топлина и комфорт.Фин и лек пълнеж от гъши пух и пера (15%/85%) - изключителна мекота, която те обгръща като облак.Естествено издръжлив материал, който не се деформира с времето Прошивката осигурява ра..
0.00лв.
Производител: Вики
Топ матрак, Дебелина ~6 см.Топ матрак Вики е изграден изцяло от пенополиуретанова пяна. Конструкцията е допълнително изолирана с полиестерна вата и нетъкан текстил Spunbond, който е преминал необходимата анти-акарна обработка. Топ матраците са подходящи за добавяне към пружинни, латексови и матраци ..
74.00лв.
Производител: Блян
Височина: 4 см.Твърдост на матрака: МекНепружинен, Без мемори пянаНатоварване ед. размер: до 110 кг.Гаранция: 2 годиниСтруктураСлим пад е комбинация от две капитонирани части, всяка от които прошита с 2 см дишаща BodyCare® пяна.Продукта е създаден с цел да коригира леко усещането на матрака, както и..
77.00лв.
Производител: РосМари
Топ матрак с ядро от пяна, с дишаща структура.Височина на топ матрака - 4 см...
79.00лв.
Производител: НАНИ
ТОП МАТРАК MEMORY NIGHT MEMORY КОМФОРТВисокотехнологично допълнение към всеки стар или нов, но неудобен матракKOVAFOAM MEMORY термоактивнапяна, за ергoномично напасване къмизвивките на тялото- Разпределя равномерно тежестта към повърхността на матрака, елеминирайки физическата умора- Редуцира н..
95.00лв.
Производител: РосМари
Топ матрак с ядро от високоеластична пяна.Сваляем калъф с цип.Височина   6 +/- 1 cm.Гаранция 2г...
96.00лв.
Производител: РосМари
Топ матрак с ядро от високоеластична пяна, с дишаща структура.Височина на топ матрака - 6 см.2 години гаранция!..
96.00лв.
Топ матрак НАНИ Топ матрак НАНИ
Най-продавани
Производител: НАНИ
Toп мaтpaĸ 8 cм нa мaтpaци HAHИ cъздaвa дoпълнитeлeн ĸoмфopт ĸъм вceĸи cтap или нoв, нo нeyдoбeн мaтpaĸ или мaтpaĸ, зaмecтвaщ cтapия и вeчe aмopтизиpaн дюшeĸ.  Cъчeтaниe нa дoбpитe opтoпeдични xapaĸтepиcтиĸи нa cъpцeвинaтa oт пянa c виcoĸa плътнocт и eлacтичнocт РОLYFLЕХ и пpидaвaщaтa м..
103.00лв.
Производител: Paradise
Състав на топер: Висококачествен капитониран текстил Еластична пяна Топерът може да се постави върху всеки друг матрак, за да придаде мекота на усещането и комфортно разположение на тялото, да увеличи височината, върху която спите, и дори за да подгъвате спалното бельо под него. Модел..
106.00лв.
Производител: РосМари
Топ матрак изработен от ядро високоеластична мемори пяна, запомняща всяко движение на тялото.Височина на топ матрака - 6 см.2 години гаранция!Разгледайте останалите предлагани от нас топ матраци!..
125.00лв.
Производител: РосМари
Топ матрак с ядро от мемори пянаСваляем калъф с цип.Височина   6 +/- 1 cm.Гаранция 2г...
125.00лв.
Производител: Блян
Височина: 6 см.Твърдост на матрака:  Средна твърдостНепружинен, С мемори пянаНатоварване ед. размер: до 110 кг.Гаранция: 3 годиниПредимстваЗа максимално удобство и различно усещане през лятото и зимата.Удобство и комфорт, благодарение на перфектните свойства на вискоеластик пяната, която по..
132.00лв.
Производител: Блян
Височина: 7 см.Твърдост на матрака: МекНепружинен, Без мемори пянаНатоварване ед. размер: до 110 кг.Гаранция: 2 годиниСтруктураИзчистен класически дизай, подходящ за всяка спалня.Ядро от омекотена BodyCare® пяна с висока плътност и повишена еластичност се грижи за перфектната опора на тялото Ви.Каче..
138.00лв.
Производител: isleep
Топ матрак от 100%Memory пяна Уникален със своите: 100% Мемори пяна Гарантира здравословна среда, благодарение на : Текстил  с Aloe Vera с антиакарна и антибактериална обработка Не задържа прах и гарантира високо ниво на хигиена по време на сън и ..
139.00лв.
Производител: НАНИ
ТОП МАТРАК ALOE MEMORY СБЪДНАТ СЪНВисокотехнологично допълнение към всеки стар или нов, но неудобен матракKOVAFOAM MEMORY термоактивна пяна, за ергономично напасване към извивките на тялото- Разпределя равномерно тежестта към повърхността на матрака, елеминирайки физическата умора- Редуцира нап..
142.00лв.
Производител: Блян
Височина: 8 см.Непружинен, С мемори пянаНатоварване ед. размер: до 80 кг.Гаранция: 3 годиниПредимстваОбновете стария матрак с топ-матрак, който не само ще подобри комфорта и ще придаде нов вид на спалянта ви, но и ще ви подари години необезпокояван релакс.За максимално удобство и различно усещан..
151.00лв.
Производител: Paradise
Състав на топер Memory: Висококачествен капитониран текстил Memory foam Еластична пяна Топерът може да се постави върху всеки друг матрак, за да придаде мекота на усещането и комфортно разположение на тялото, да увеличи височината, върху която спите, и дори за да подгъвате спалнот..
169.00лв.
Производител: TED
Обемно ядро от термочувствителна мемори пяна и полиуретанова пяна. С калъф от луксозен текстил със сребърни нишки.Топ матракът Top Silver Memory е създаден със сърцевина от термочувствителна мемори пяна, която осигурява деликатна подкрепа, като следва идеално извивките на тялото, помнейки него..
172.00лв.
Производител: Paradise
Състав на топер Memory: Специален текстил Coolsense Memory gel пяна Еластична пяна Цип Топерът може да се постави върху всеки друг матрак, за да придаде мекота на усещането и комфортно разположение на тялото, да увеличи височината, върху която спите, и дори за да подгъвате спал..
176.00лв.
Производител: Вики
Топ матрак, дебелина ~6 см.Топ матрак Вики мемори е изработен от ядро мемори пяна, запомняща всяко ваше движение. Тялото Ви ще се наслаждава на неповторима почивка през всеки сезон, тъй като мемори пяната реагира и се адаптира се към външните атмосферни влияния, с цел създаване на оптимална температ..
180.00лв.
Производител: TED
Adry Cool топ матрак се грижи за балансираната и прохладна температура в леглото, която е известна предпоставка за постигане на дълбок и непрекъснат сън. Долната част на топ матрака Adry Cool е от специален анти- слип плат,който осигурява стабилност в основата и не позволява хлъзгане. Ядрото..
239.00лв.
Топ матрак Natura Organic isleep Топ матрак Natura Organic isleep
Ново
Производител: isleep
Ядро от 100% Mемори пянаПовишава комфорта на стария и твърд матрак или диванОртопедична и стабилна опора на тялотоТопматракът е опакован на рулоЛесен транспорт до дома, вилата, хотела, къмпинга или общежитието4 ластика в краищата за лесно и стабилно захващане към матракаТекстил с арганово масло с ан..
239.00лв.
MAGNIPROTECT TOPPER 5см MAGNIPROTECT TOPPER 5см
Ново
Производител: Magniflex
Топматрак от мемори пяна с иновативен антивирусен текстил за допълнителна защита у дома.Топматрак от 100% мемори пяна, 5 см височина, с иновативен антивирусен текстил. Гарантира защита у дома, на вилата или в хотела.Текстилът с технология MagniProtect доказано унищожава 99% от вирусите на COVID-19 з..
265.00лв.
Производител: Magniflex
Изключително мек топ матрак, произведен изцяло от естествени материали. Кашмирът омекотява, мериносовата вълна позволява на кожата да диша, а камилската вълна  и конският косъм абсорбират влагата, осигурявайки приятен и сух микроклимат. Моделът предизвиква отпускане на всяка клетк..
1,669.00лв.
Показва 1 до 24 от 24 (1 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече