Двулицеви матраци

Когато правите своя избор, един от основните въпросите, които си задавате е дали да закупите еднолицеви или двулицеви матраци. По-долу ще Ви предоставим десет причини, поради които вторите са добър избор за Вас, както и защо те са оправдана инвестиция за Вас и близките Ви.

Какво представляват?

Това са матраци, които имат декоративно текстилно покритие и от двете страни на матрака. По този начин те могат да бъдат обръщани и използвани и от двете страни, което означава двойно по-малко износване на материята, както и по-дълго запазване на формата с гаранция за комфортна почивка за по-дълго време.

История

През изминалите години по-голямата част от матраците в Америка са били двулицеви. Около 2006 г. голяма част от американските производители започват да създават еднолицеви матраци, които имат покритие само от едната страна.

Защо се налага намаляването на производството на моделите с две страни?

Производителите в Америка намаляват производството им, поради допълнителни разпоредби, които ги ограничават и намаляват печалбата им. Като произвеждат само еднолицеви, те успяват да увеличат маржовете си на печалба, тъй като процесът изисква по-ниска цена, а това е за сметка на издръжливостта на матрака - те издържат по-кратко време и трябва да се сменят по-често.

Засегнато ли е производството или предлагането в България?

По-голямата част от удобните приспособления за спалнята, които нашият магазин предлага, са от български производители, а за щастие, европейските и в частност, родните фирми все още произвеждат висококачествени двулицеви матраци. В Матраци MS можете да намерите голямо разнообразие от модели. Заповядайте и във физическия ни магазин, където нашите консултанти ще Ви помогнат с избора на най-подходящия вариант за Вашите нужди.

10 причини защо да изберете матрак с две страни

По-долу Ви даваме десет предимства на това да се спрете на тях:

По-дълъг живот

Те могат да са функционални продължително време при употреба. Това разбира се е валидно, при равни други условия - еднакво качество и материали. Освен това, за да им се радвате по-дълго, трябва да полагате грижи за тях, както и да ги поддържате правилно. Това означава редовно да ги завъртате, като по този начин позволявате на подложката от долната страна на матрака да възстанови формата си.

Подобно на смяната на местата на гумите на автомобила Ви, завъртането на матрака спомага за по-равномерно износване. По този начин удължавате живота, а заедно с това ще се наслаждавате на комфорта и подкрепа за гърба си по време на сън по-дълго време.

Възвръщаемост на инвестицията

Цената понякога може да бъде еднаква или по-висока от тази на еднолицевите матраци. Но, както стана дума по-горе, при равни други условия, те имат по-дълъг живот, което осигурява по-голяма възвращаемост на инвестицията. Тук трябва да споменем, че поради това, че производството на еднолицеви матраци е по-евтино, обикновено при еднакви останали характеристики, те съответно са на по-ниска цена. Но от друга страна, двулицевите матраци ще запазят тези характеристики за по-дълго време, което добавя стойност за парите Ви.

Използване на висококачествени материали

Това предимство важи и за някои модели еднолицеви матраци, но както стана дума по-горе, с двустранни матраци, те издържат по-дълго. Когато изберете такива, произведени от висококачествени материали, не само ще се наслаждавате на по-спокоен сън и по-пълноценна почивка, но и тяхната износоустойчивост е по-висока.

Повече безопасност

Безопасността е от абсолютно първостепенно значение за всеки предмет във Вашия дом. За производството тук има по-строги разпоредби в пожарния кодекс, в сравнение със стандартните модели. По този начин Вие избирате по-безопасен матрак за Вас и Вашите близки.

По-добро разпределение на теглото на тялото по време на сън

Едностранният матрак ще има по-дебела подплата. Това може да доведе до дълбоки телесни впечатления през целия живот на матрака, което затруднява завъртането или движението през нощта. С конкурентния му матрак получавате по-добро разпределение на теглото, позволявайки подложката от долната страна да се възстанови, докато спите на върха.

Повече удобство и по-пълноценна почивка

Когато обръщате, давате възможност на страната, която сте използвали до момента, да възвърне предишната си форма, без междувременно да се лишавате от удобството по време почивка. По този начин, ако редовно завъртате матраците си, не само удължавате живота им, но се наслаждавате на пълноценна почивка през цялото време.

Имате избор кога да обърнете матрака

Това предимство е очевидно и произлиза от факта, че те могат да бъдат завъртани според Вашето желание и предпочитания. Вие избирате кога да го направите, така че да запазите неговите характеристики. Въпреки, че е препоръчително да го спазвате на всеки три месеца, Вие имате избор при поддръжката.

Намалено въздействие върху околната среда

Грижата за околната среда при производството на всички продукти придобива все
по-голямо значение в съвременния свят. Вие сменяте по-рядко матраците с добавена стойност, което намалява количеството отпадъци.

Високо качество и голям избор

По правило, потребителите предпочитат двулицеви матраци, затова повечето български и европейски производители предлагат голямо разнообразие на модели. Това включва не само богат избор при покритията, но се отнася и за техния пълнеж. На пазара можете да намерите с пружини, с латексов пълнеж, с полиуретанова пяна, с мемори пяна, както и хибридни решения, които Ви осигуряват повече удобство и издръжливост.

Задължение или лична преценка

Дали ще изберете еднолицеви, или двулицеви матраци е въпрос на лично предпочитание. И двата вида имат своите предимства и недостатъци. Затова, ако се колебаете кой вид да изберете, обърнете се към нашите консултанти - те ще Ви дадат насока за избор на матрак, в зависимост от индивидуалните Ви потребности и съобразен с бюджета, с който разполагате.

 

ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см ДВУЛИЦЕВ МАТРАК NUVOLA / НУВОЛА 28см
Ново -10 %
Производител: TED
Започнете деня с усмивка и енергия да преодолеете всяко предизвикателсто. Матрак Nuvola е перфектно съчетание на оптимална ортопедична опора, балансиран комфорт и впечатляваща модерна визия. Продукт от висок клас с интегрирана Duo Adapt система от двоен 7-зонов&nbs..
877.50лв. 975.00лв.
Производител: TED
Матрак Ава с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Ортопедично ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си, за да..
204.30лв. 227.00лв.
Производител: Екон
ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН ЗА ИСТИНСКА ПОЧИВКАЛАТЕКС COMBO – първият матрак с височина 26 или повече см., изработен от 100% латекс. Само от ЕКОН.Матраците ЛАТЕКС COMBO съчетават всички необходими за релаксиращия сън качества с възможността за индивидуален избор на комфорт. Благодарение на специалната, двойна ко..
860.20лв. 1,012.00лв.
Производител: TED
TED ви представя Favourite Nova Orthopedic, матрак от колекцията на TED Bed. Ортопедичен матрак, регистриран от Българска агенция по лекарствата. Този изключителен матрак се отличава с най-високо качество, гарантирано от лаборатории LGА, Германия. Favourite Nova Orthopedic е..
333.20лв. 392.00лв.
Производител: Екон
НАЙ-ДОБРАТА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА НАЙ-СПОКОЙНИЯ СЪНМатракът Air Air е сред нашите продукти от най-висок клас. Той е плод на специални изследвания и разработки, за да се достигне до матрак, който дава по-голям комфорт, осигурява по-добра проветривост и гъвкавост.Биоразградим и безвреден – пенолатексът в прод..
843.20лв. 992.00лв.
Производител: Екон
ИНОВАТИВНА РЕВОЛЮЦИЯ В КОМФОРТАМатракът Меморилатекс Голд е от революционната ни серия продукти без аналог на пазара.Биоразградим и безвреден – пенолатексът в продуктите на ЕКОН е тестван и сертифициран за липса на вредни субстанции и химикали в съответствие с немският Oeko-Tex® Standard 100. Сертиф..
783.70лв. 922.00лв.
Матрак СИРЕНА МЕМОРИ Матрак СИРЕНА МЕМОРИ
Най-продавани -15 %
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост: БалансиранБез прижуниВисочина: 22 смГаранция: 20 гДоказан във времетоДоказана класика при моделите с MEMORY FOAM и POLYFLEX + добавен иновативен калъф. Гарантирана оптимална проветривост във вътрешността от множеството отворени клетки. Правилното положение на гръбначния стълб ..
433.50лв. 510.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Jojoba Memory пяна в прошивката Ядро от пружинен пакет Multi Pocket System Еластична пяна 3D мрежа Полиуретанов борд GALA MEMORY е комфортен двулицев матрак с ядро, направено от високотехнологичен пружинен пакет Multi Pocket System. От..
295.20лв. 369.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Silver Care Memory пяна в прошивката 7-зоново профилирана високоеластична пяна Silver Care Memory е нов модел, специално разработен за да предложи още повече комфорт и здравословна грижа. Ядрото се състои от едностранно профилирана високоеласти..
363.20лв. 454.00лв.
ДВУЛИЦЕВ МАТРАК O-ZONE + ДВУЛИЦЕВ МАТРАК O-ZONE +
Ново -20 %
Производител: TED
Уникалният профил на матрак O-Zone+ абсорбира дори и най-малкия натиск благодарение на деликатния пружиниращ ефект. Повърхността е изключително комфортна с охлаждаща мемори пяна, а слой кокосови влакна абсорбират излишната влага за перфектен температурен баланс.3-слойно ядро..
624.00лв. 780.00лв.
МАТРАК KING LINE BY NANI МАТРАК KING LINE BY NANI
Ново -20 %
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост: БалансиранВисочина: 30смЛинията KING LINE e създадена от продуктовите дизайнери на НАНИ за да бъде доминираща сред матраците от висок ценови клас. Комбинацията от вложени материали превърнаха продукта в търсен от ценителите на добрия релакс и сън.HR HIGH ELASTIC FOAM..
1,140.80лв. 1,426.00лв.
МАТРАК KING LINE PRINCE & PRINCESS МАТРАК KING LINE PRINCE & PRINCESS
Ново -20 %
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост:Балансиран Покет ПружиниВисочина: 30смМодела съчетава положителните качества на POCKET SPRING SYSTEM, POLYFLEX и MEMORY FOAM. Високо технологичната сърцевина гарантира максимален ергономичен ефект. Материалите са с микроклетъчна отворена струк..
1,140.80лв. 1,426.00лв.
Матрак Verthe Slapping Матрак Verthe Slapping
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак – Verthe SlappingВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности,  Оребр..
1,324.00лв. 1,655.00лв.
Матрак Verthе Prime Матрак Verthе Prime
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак Verthе PrimeВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности, представяме наш..
756.00лв. 945.00лв.
Матрак Verthе Proximate Матрак Verthе Proximate
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак Verthе ProximateВъв Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен, трябва да е съобразен с особеностите на тялото Ви. Нашите изследвания показват, че е изключително важно матраците да бъдат персонализирани. С внимание към всеки детайл и към Вашите потребности,Оребрената п..
1,134.40лв. 1,418.00лв.
Матрак VerthеComfort Матрак VerthеComfort
Ново -20 %
Производител: Verthora
Матрак VerthеComfortКачества·        Матраците на Verthora подобряват качеството на съня при хора, които изпитват болки в гръбначния стълб·        Еластичните ребра осигуряват вентилация, която гарантира спокоен сън през всич..
560.00лв. 700.00лв.
Производител: Екон
Вид: ДвулицевТвърдост: СреднаВисочина: 18смНАЙ-НОВИЯТ НИ МАТРАКДокоснете се до природата и нейното очарование с матрак Алое Вера.7 ЗОНИ НА КОМФОРТМатракът разполага със седем ортопедични зони, разположени по дължината на матрака. Те придават опора  по цялото продължение на гръбначния стълб и им..
470.40лв. 588.00лв.
Производител: НАНИ
Вид: ДвулицевТвърдост: БалансиренВисочина: 28 смГаранция: 20 гТекстил МАРГАНПо – фина, по – мека, по – луксозна - дамаска завършваща The BEST моделите матраци на НАНИ. Материята е съставена от супер фина прежда с ясно изразен луксозен двуцветен жакардов дизайн.Степен на твърдостSOFT - HARD//3.pngСте..
710.40лв. 888.00лв.
Матрак МОДЕНА Матрак МОДЕНА
Най-продавани -20 %
Производител: НАНИ
Вид:   ДвулицевТвърдост: Мек към среденБез пружиниВисочина: 24 смГарация: 20 гПодходящ за всичкиМАТРАК МОДЕНА Е ОТЛИЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ МЛАДЕЖКАТА СЕРИЯ НА НАНИСтепен на твърдост: Средна* Степента на твърдост за максимално удобство и комфорт е условна, и е на база натоварване за едно спално..
317.60лв. 397.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Kashmira, прошит с Memory пяна Memory пяна 7-зоново профилирана високоеластична пяна Latex Специален текстил Kashmira Kashmir Supreme е нов модел луксозен матрак с елегантен дизайн. Ядрото от високоеластична пяна е едностранно профилира..
488.60лв. 698.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Специален текстил Silk Latex 7 zone Pocket System Еластична пяна Memory Gel пяна Полиуретанов борд Модел Silk е луксозен матрак, отличаващ се с неповторима визия и уникално усещане за мекота и комфорт. Ядрото е зонов пружинен пакет Pocket System от инд..
527.80лв. 754.00лв.
Производител: TED
Интелигентна I-Spring Super Comfort технология с цели 2000 опорни точки и впечатляваща височина създава несравнимо чувство за добра опора и свобода на движението, а слой кокос допринася за повече стабилност на конструкцията. Вграденият топер от обогатена пяна с растително масло от нероли, ..
1,131.20лв. 1,616.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Memory foam Еластична foam 7 зонов Pocket System Полиуретанов борд Модел Ametyst съчетава неповторима визия и уникално усещане за комфорт. Съдържа седем зонов покет пакет Pocket System от индивидуално опаковани и незави..
406.80лв. 678.00лв.
Производител: Вики
Двулицев матрак, дебелина ~26 см (+/-1 см)Двулицевият матрак Престиж е изграден от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц, ватин и по два самостоятелни слоя от висококачествена SD пяна от всяка страна. Пружинният пакет е изграден от двойно стоманизирано-закалени, спираловидни чаш..
195.00лв. 650.00лв.
Показва 1 до 24 от 116 (5 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече