Еднолицеви матраци

В тази графа  може да намерите голямо разнообразие на едностранни модели. Те са подходящи за монтиране на повдигащ механизъм и за ползване без необходимост на подматрачна скара. Магазин за матраци MS предлага най-изгодните цени – попитай за стойността на тел. 0988 868629.

Еднолицеви матраци се предлагат сравнително отскоро на пазара. За разлика от двустранните, чието покритие е от двете страни, тези разполагат с такова само от едната. Сред недостатъците на двулицевите е нуждата от повече поддръжка, както и фактът, че обикновено цената им е по-висока. Разбира се, и двата вида имат своето място на пазара. По-долу ще Ви разкажем повече за характеристиките и предимствата.

Как започва производството?

През 2000 година производителят на матраци Симънс представя за първи път технология за еднолицеви матраци, които не могат да бъдат обръщани. По техния пример и други производители на матраци започват да въвеждат артикулите като част от портфолиото си и днес почти всички производители ги предлагат. В Съединените американски щати се предлагат предимно точно такива, които постепенно изтласкват двулицевите. В Европа все още има голямо търсене на вторите и по тази причина имате възможност за избор от разнообразни модели.

Какво представляват?

Те имат покритие само от едната страна, като съответно може да бъде от различни материали – плат или материя, създаващи съпротивление, за да се намали плъзгането. Другата страна няма поставено покритие.

Дизайни

Производителите изграждат матрака на етапи, започвайки от основата. Добавяйки различни слоеве нагоре, за да постигнат максимален комфорт за потребителя. Обикновено основата е от материал с висока плътност, който да осигурява стабилна и издръжлива опора за матрака. Върху нея се надгражда с различни слоеве пяна, която да осигурява добра опора за тялото по време на сън и да осигури здравословна почивка. Горните пластове обикновено се изработват от материали, които осигуряват удобство и комфорт, така че да създават усещане за мекота.

При производството на двулицевите се използва поддържаща основа, която е ядрото на матрака и около нея се изграждат слоеве двупосочно. По този начин, от всяка страна има подложка, към която се надгражда, като се започне отвътре (от ядрото на матрака) - навън, към покритието. Поради тази разлика в структурата, обикновено еднолицевите са по-леки от тези с две странни, поради количеството материал, което се използва в производството им. 

Трайност и поддръжка

Един от най-често срещаните недостатъци е по-ниската им издръжливост, в сравнение с двулицевите. Това донякъде е вярно, въпреки че моделите непрекъснато биват подобрявани и животът им се удължава.

В същото време, за да се наслаждавате максимално дълго време на своите матраци с двустранно покритие, е необходимо да ги поддържате правилно и да полагате допълнителни грижи за тях, за да ги предпазите от износване и провисване. Това не само изисква време и внимание, които трябва да отделяте за матрака, но може да има и неблагоприятни последици върху Вашето здраве.

Разбира се, производителите на еднолицеви също препоръчват завъртането им на всеки три месеца, което подобрява издръжливостта им и запазва удобството. Но въпреки че също изискват допълнителна поддръжка, при тях тя е значително по-лесна и по-ненатоварваща. Завъртането им крие малко рискове от наранявания и травми.

Богат избор на модели

Търсенето до скоро беше ниско, но напоследък започва да се засилва, което вероятно се дължи на по-изгодната им цена и производството им от качествени материали, които предлагат и по-голяма издръжливост. Друга възможна причина е, че потребителите не бяха запознати с предимствата им и бяха свикнали единствено с двулицевите модели.

В момента имате възможност за избор от голямо разнообразие на модели. По този начин, в зависимост от предпочитанията и индивидуалните си потребности, можете да намерите идеалния матрак, независимо дали сте се спрели на двулицеви, или на еднолицеви матраци.

Основателен ли е скептицизмът?

Обикновено изборът на матрак е дългосрочна инвестиция и по тази причина потребителите са скептични, ако липсват две страни, тъй като се смята, че те имат намалена трайност и трябва да бъдат сменяни по-често, както и че те предоставят “половин” възможности.

На теория, това твърдение е правилно, но трябва да се вземе предвид, че производството е на по-ниска стойност, поради използването на по-малко материали, което дава възможност крайната им цена да е по-ниска, при равни други условия.

Допълнително, съвременните материали се произвеждат от високотехнологични и издръжливи материали, като вискоеластична мемори пяна и латекс, които предлагат все по-голяма издръжливост на моделите. Създадените от органичен латекс осигуряват стабилна опора на тялото, както и отличен баланс между мекота и подкрепа за гръбначния стълб.

Моделите стават все по-добри с всеки ден, като към удобството и висококачествените материали, производителите успяват да постигнат и все по-голяма издръжливост.

Кое да изберете?

И двата варианта могат да Ви осигурят високо ниво на удобство и да Ви предложат избор от различна твърдост, според Вашите предпочитания. С условието, че еднолицевите матраци изискват минимална поддръжка и предоставят по-малък риск от нараняване. Освен това, фактът, че те не дават възможност за обръщане, не означава, че издръжливостта им е по-малка. Съвременните материали и модерните технологии, използвани в при производството, са все по-добри и еволюират, като по този начин те предлагат издръжливост за все по-дълго време.

Разбира се, Вие може да предпочитате двулицеви, а едно от предимствата им, е възможността за избор на твърдост на матрака в различни моменти. Някои производители предлагат модели, които от едната страна са по-меки, а от другата - с различна твърдост. По този начин, ако можете да редувате твърдостта на матрака, в зависимост от конкретната Ви необходимост в момента, или според сезона - ако например предпочитате да спите на по-мек матрак през лятото и по-твърд - през зимата. Тази възможност очевидно не може да бъде предоставена от едностранните, но отново е въпрос на индивидуално предпочитание - може да нямате нужда от смяна на твърдостта на матрака, а по-скоро бихте предпочели постоянство.

Като заключение, дали ще изберете тях, или ще се спрете на по-функционален модел, е изцяло Ваш избор. В нашия онлайн магазин можете да намерите висококачествени и съвременни продукти, които са еднакво удобни и трайни.

А в случай, че се колебаете между двулицеви и еднолицеви матраци, нашите експерти са на Ваше разположение, за да Ви консултират в избора.

Производител: TED
Еднолицев матрак, с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Класическо ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо възстановяват формата си,..
266.40лв. 296.00лв.
Производител: TED
Еднолицевият модел матрак Favourite комбинира най-добрата система за спане – мултипокет със стабилна дървена рамка. Независимите пружинки се адаптират към всяко движение, като осигуряват равномерна опора през целия живот на матрака. Матракът е луксозно завършен с висококачествен текст..
362.95лв. 427.00лв.
Производител: НАНИ
Вид: Еднолицев Твърдост: Средена  Височина :24смАнтиалергиченАнтиалергичните силиконизирани влакна и дамаската с високо съдържание на естествени материали, използвани в прошивката на калъфа, осигуряват допълнителна мекота и го превръщат в естествен термостат, постоянно приспособяващ с..
354.40лв. 443.00лв.
Матрак КАСПИЯ ПОЛИФЛЕКС Матрак КАСПИЯ ПОЛИФЛЕКС
Най-продавани -20 %
Производител: НАНИ
Вид: ЕднолицевТвърдост: Среден към твърдБез пружиниВисочина: 18 смГаранция: 5 гУдобство и комфортКапитонирана дамаска с антиалергични силиконизирани влакна удължава живота на текстила и придава усещане за деликатна поддръжка на тялото. Мек и практичен текстил осигурява хигиенична и комфортна среда п..
247.20лв. 309.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~23 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Диво е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц и ватин. Калъфа на матрака е от капитонирана полиестерна дамаска, под която е пос..
125.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~16 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Диво Д е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото е от полиуретанова пяна с височина 10 см, а калъфа е от капитонирана полиестерна дамаска, под която е поставен защитен олекотен филц тип Spundbond и силиконова вата..
153.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~22 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабитлатексов филц и ватин. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е поставе..
163.00лв.
Симо-Дунапрен Симо-Дунапрен
Най-продавани
Производител: РосМари
Вид: ЕднолицевТвърдост: ТвърдВисочина: 16 смЕднолицев матрак Симо Д гаранция: 1година..
172.00лв.
Производител: РосМари
Вид: ЕднолицевТвърдост: СреднаВисочина :21смЕднолицев пружинен матрак, състоящ се от рамка от иглолистна дървесина, анатомичен пружинен пакет Бонел, слой обезшумяващ филц, слой от термослепени памучни влакна, тапицерска обемна вата и дамаска с вата и прошивка Spunbond.Здравата му дървена конструкция..
179.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~25 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Престиж е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц, ватин и дунапрен. Калъфа е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е пост..
185.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~20 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт Д е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от висококачествена SD пяна. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която е поставен защитен олекотен филц тип Spunbond..
191.00лв.
Матрак ПОНТО Матрак ПОНТО
Най-продавани
Производител: НАНИ
Вид: ЕднолицевТвърдост: ТвърдВисочина: 16 смЗдрав и удобенЕднолицев, ортопедичен, капитониран матрак с рамка от висококачествен иглолистен материал и пълнеж на полимерна пяна на водна основа с висока плътност.Степен на твърдост* Степента на твърдост за максимално удобство и комфорт е условна, и е на..
200.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~20 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Комфорт Мемо е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от висококачествени SD и Мемори пяна. Калъфа на матрака е изграден от капитонирана памучна дамаска, подсилена със защитен олекотен филц, тип Sp..
203.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Иглонабит латексиран филц Пружинен пакет Bonnell System, обкрайчен с пенополиуретанов борд Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матра..
229.00лв.
CLASSIC пяна CLASSIC пяна
Най-продавани
Производител: Paradise
Състав на матрака: Капитониран текстил Еластична пяна Рамка от иглолистен материал Модел Classic е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Classic е матрак с надеждна конструкция и е подходящ за монтиране на повдигащи механизми пр..
238.00лв.
Производител: Блян
Височина: 20 см.Твърдост на матрака: Средна твърдостНепружинен, С мемори пянаНатоварване ед. размер: до 80 кг.Гаранция: 2 годиниПредимстваЦялата конструкция е разположена върху дървена рамка, с възможност за директно поставяне върху здраво и стабилно легло, което задължително трябва да има под..
239.00лв.
Производител: РосМари
Еднолицев матрак с пружинен пакет Бонел, съставен от 125 бр/м2 спираловидни пружини.Всеки ред пружини лежи върху два детайла, за да няма усукване на бонела, обезшумяваща латексова вата и sky cell пяна 2см.Висококачествената дамаска от нетъкан текстил е капитонирана с обемна вата и борд. Изключително..
259.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~26 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Лукс е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от пружинен пакет тип Бонел, покрит с иглонабит латексов филц и висококачествена HR пяна. Калъфа е изграден от капитонирана памучна дамаска, под която ..
267.00лв.
Производител: РосМари
Този еднолицев матрак идеално демонстрира как класическите и модерните технологии могат да създадат шедьовър.Основата от ламелна подматрачна рамка подпомага перфектно работата на двуслойното високоеластично полиуретаново ядро и придава усещане при сън като на един високо качествен двулицев матрак.Ви..
269.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~24 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Покет Стандарт е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от индивидуално пакетирани пружини Покет и два слоя висококачествена SD пяна. Калъфа на матрака е изграден от памучна дамаска, под която е по..
273.00лв.
Производител: Paradise
Състав на матрака: Висококачествен капитониран текстил Еластична пяна Вградена рамка с ламели Модел Perla еднолицев е ортопедичен матрак с ядро от еластична пяна. При този модел не е необходимо използването на подматрачна рамка и е подходящ за монтиране на повдигащи механизми при л..
279.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~24 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Антеа е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от индивидуално пакетирани пружини Покет и един слой висококачествена HR пяна. Калъфа на матрака е изграден от памучна дамаска, под която са поставени..
297.00лв.
МАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ МАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ
Ново
Производител: НАНИ
вид: ЕднолицевТвърдост: СреднаВисочина : 22смМАТРАК КАСПИЯ НОРМАЛ СВЕТОВНА КЛАСИКА + БГ ТРАДИЦИЯЕднолицев, капитониран анатомичен матрак със сърцевина от BONEL SPRINGS. Конструктивно модела е идентичен с Биская. НАДЕЖДНО И ЗДРАВО ЯДРОПри ползване на Каспия Нормал подматра..
302.00лв.
Производител: Вики
Еднолицев матрак ~24 см височина (+/-1 см)Еднолицевият матрак Роял е изграден върху здрава рамка от суха иглолистна дървесина. Ядрото му е съставено от индивидуално пакетирани пружини Покет, и по един слой висококачествени SD и Мемори пяна. Калъфката на матрака е изградена от капитонирана памучна да..
304.00лв.
Показва 1 до 24 от 33 (2 страници)
Този уебсайт използва бисквитки Научете повече